Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Žametni kruh

Žametni kruh alias red velvet kruh: Priprava okusnega kruha ne more biti enostavnejša...


Popoln začetek dneva!

kruh z rdečo peso

Do žametnega okusa na enostaven način!


Zakaj ne domače? Eden od razlogov vsekakor poznate sestavine. Sledi enostavnost priprave... Žametni kruh alias red velvet kruh je med drugim odlična ideja za začetek popolnega dneva. Kot barvilo uporabljena rdeča pesa. Pravilno odmerjena količina le te daje kruhu popol okus, ki ne bo zmotil niti tistih, ki niso ravno pristaši rdeče pese.

preprosti in okusni recepti
ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

moka - tip 400
rdeča pesa
mleko
rjavi sladkor
maslo
suhi kvas
sol
smetana za kuhanje

500 g
265 g
265 ml
čajna žlica
100 g
7 g
čajna žlica
100 ml


POSTOPEK PRIPRAVE

PODROBNOSTI O RECEPTU

KOLIČINA
klasični enojni pekač - 30*11 cm

ČAS PEKE 
50 minute
...





ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno

ALERGENI
gluten, laktoza
1. Rdečo peso skuhamo, olupimo in narežemo na manjše kose. 

2. Kose rdeče pese stresemo v posodo namiznega mešalnika. Prilijemo mleko, smetano za kuhanje in stopljeno maslo. Začinimo s soljo in sladkorjem. Zmeljemo v gladko zmes.

rdeča pesa

3. V skledo stresemo moko. Dodamo suhi kvas in premešamo. Prelijemo s pesino zmesjo. Nato s kuhinjsko metlico dobro premešamo.

4. Skledo pokrijemo s folijo za živila. Pustimo stati na sobni temperaturi 60 minut.

žametno pecivo

5. Pekač premažemo z maslom. Nato vanj stresemo testno zmes za žametni kruh. Pekač nežno stresemo, da se testo enakomerno porazdeli po pekaču. 

6. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 stopinj za 50 minut.

mornarski kruh

7. Pečen kruh stresemo na rešetko, pokrijemo s kuhinjsko krpo in pustimo, da se ohladi.



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo