Bananin zavitek


Tri sestavine in popolna sladica!

Hitra ideja za popolno razvajanje.


Ena od bolj priljubljenih sestavin za pripravo sladic je vsekakor banana. A če se kombinira s priljubljenim čokolado lešnikovim namazom pridemo do popolnega rezultata.

Priprava bananinega zavitka je zelo enostavna in ne zahteva kulinaričnih veščin. Kot dokaz za trditev video priloga. 😂😉👍

VIDEO POGLED V PRIPRAVO ZAVITKA
ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

ZAVITEK LISTNATEGA TESTA
BANANA
ČOKOLADNO LEŠNIKOV NAMAZ

DODATEK
MLETI LEŠNIKI
MLETI SLADKOR
275 g
2 kom
2 zvrhani žlici









POSTOPEK PRIPRAVE

PODROBNOSTI O RECEPTU

KOLIČINA  
4 osebe
ČAS PEKE
30 minut

TEMPERATURA PRI PEKI
190 stopinj


...


ZAHTEVNOSTNA STOPNJA
enostavno
ALERGENI
laktoza, gluten, oreščki
1. Listnato testo razvijemo in postavimo tako, da je daljša stranica pred nami.

2. Banani olupimo in narežemo na kolobarje debeline približno centimeter. Nato kolobarje položimo v ravno vrsto z majhnimi presledki približno 4 centimetre od spodnjega roba testa. Čokoladno lešnikov namaz premešamo, da postane bolj mazljiv in nanesemo po kolobarjih banane. S spodnjim prostim delom testa prekrijemo banane in nato do polovice testa zavijemo v zvitek. Zgornji del testa narežemo na trakove širine približno centimeter in pol. Trakove prenesemo čez zavitek in zavijemo do konca.

3. Zavitek postavimo na pekač premazan z maslom in oblikujemo krog. Konici združimo in stisnemo s prsti, da se testo zlepi. Premažemo s hladno vodo in potrosimo z mletimi lešniki.

4. Pečemo v ogreti pečici na 190 stopinj 30 minut.

5. Pred serviranjem potrosimo s sladkorjem.



Objava komentarja

0 Komentarji