Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

#KvikTip Fit burrito

BURRITO: zdrava verzija s piščancem in avokadom je popolna ideja za zdrav obrok: kosilo, večerja, jed za na izlet...
0


Okusno za zdrav obrok!

Pred vrati poletje in posledično se brska po bolj zdravih in osvežujočih okusih.

Mogoče iščete danes idejo za bolj zdravo, lahko in okusno kosilo ali večerjo. Spodaj recept namig prav za to in spada v novo rubriko ↬#KvikTip↫ na blogu Blaž Kuha. V omenjeni rubriki se bodo med drugim znašli kulinarični namigi, ki jih lahko z malo domišljije nadgradite in postavite svojo piko na i. 👌😉😋

SESTAVINE, KI JIH POTREBUJETE PO MOJEM PREDLOGU  PIŠČANČJI FILE IZ ŽARA - narezano na rezance, začinjeno in pečeno, AVOKADO - narezan na rezine in popečen, MLADA ŠPINAČA - oprana v hladni vodi in osušena, SIR FETA - narezan na kocke, KORENJE - očiščeno in z nožem za lupljenje narezano na lističe, BELO ZELJE - narezano na tanke rezance, POLNOZRNATA TORTILJA in OMAKA PICO DE GALLO

Tortiljo na hitro popečete na obeh straneh. Nato po sredini obložite s pripravljeno zelenjavo, piščancem in sirom. Pokapate z omako in zavijete (spodnji rob zavihate v notranjost, nato levi in desni rob tortilje zavihate v notranjost in na sredino zapičite zobotrebec).

OMAKA PICO DE GALLO - SESTAVINE:  2 kom čebule, 3 kom rdeče paprike, 4 kom paradižnika, šop koriandra, limonin sok, oljčno olje, sol, poper POSTOPEK PRIPRAVE:

Z multipraktikom z najmanjšim nastavkom za ribanje naribate očiščeno zelenjavo. Začinite (sol, grobo mleti poer), dodate fino zrezan koriander, prilijete oljčno olje in limonin sok. Premešate. Na količino zelenjave: približno 150 ml limoninega soka, 100 ml oljčnega olja. Omako imate lahko shranjeno v hladilniku do 3 dni.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo