Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

#KvikTip Hrustljava podloga

HRUSTLJAVA PODLOGA: Popolna podloga kot dodatek za kremno sladico ali slano jed. Za zabavo, finger food ...
0


Hrustljav dodatek k kremni sladici!

Hrustljava podloga z nevtralnim okusom je popolna ideja tudi za slane podloge.

Hrustljava podloga je idealna podloga tako za sladko kot slano in hkrati odlična ideja za popestritev prigrizkov za zabavo. Velikost prilagodite potrebam oz. to se bere kje in kako boste stregli. Če boste uporabili ob slanem dodatku na zabavi s prigrizki alias FingerFood naj bo velikost izrezanih kosov približno 7*7 centimetra. Ocvrte postavite v papirnate posodice za mafine in nato nadevate.

Kot slan nadev lahko uporabite raznovrstne domače pastetke (par okusnih namigov ↬TUKAJ↫), ki so zelo enostavne za pripravo. Nadevate lahko s kakšno solatko, ki je po naravi nekoliko bolj suha, dekorativno obložite z mesninami, ki jih drugače uporabljate za pripravo narezka, ali pa pripravite hrustljave košarice z mešanim sirom in sadjem.

Hrustljava podloga je tudi okusna ideja za kremno sladico kot je recimo vanilijeva strjenka. Strjenko skuhate, nalijete v modelčke in dobro ohladite v hladilniku, da se strdi. Sladico lahko še dodatno obogatite in glazirate s čokolado. 
Strjenko postavite v vdrtino na hrustljavi podlogi, potrosite z mletim sladkorjem in v posodici priložite sadni ali čokoladni preliv.

ČOKOLADNI PRELIV  Čokolado raztopite nad vodno soparo, primešate nekoliko sladke smetane in ob stalnem mešanju nad soparo segrevate toliko časa, da se sestavini povežeta in nastane kremna tekočina. SADNI PRELIV  V ponev stresete zamrznjeno sadje po lastnem izboru. Začinite s kristalnim in vanilijevim sladkorjem. Kuhate toliko časa (približno 10 minut - odvisno od količine sadja - omenjen čas velja za 450 g sadja in 100 g sladkorja), da se tekočina, ki jo izločilo sadje med kuhanjem dobi nežno kremno / gostljato obliko. Kuhano sadje zmiksate v gladko kremno tekočino s paličnim mešalnikom.
1.  List vlečenega testa razrežete na šest enakih pravokotnikov.
DELOVNI NAMIG Uporabite lahko klasičnega kot polnozrnatega.

2. Olje za cvrtje segrejete na 185 stopinj.

3. V olje položite list testa. Nato takoj na sredino položite zajemalko in jo potisnete proti dnu. V tem stanju pustite približno dve minute, da dobi testo nežno rjavo zlat odtenek. Odstranite zajemalko in s penovko previdno vzamete iz olja. Položite na kos papirnate brisače, da vpije odvečno maščobo in se ohladi. Postopek ponavljate, da porabite pripravljeno testo.

SHRANJEVANJE Hrustljave podloge shranite v posodo za shranjevane v suh in temen prostor. Tako shranjene so lahko do 7 dni.



0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo