Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

#KvikTip Kremni pire

Popolna kremna priloga za ribo, morske sadeže in račko...
0


Enostavno za pripravo in zelo okusna priloga!

Kremni pire iz jajčevca se odlično ujame predvsem z ribami in račko.

Pire se lahko pripravi tako v pečici kot v ponvi. Če ste v preteklosti že brskali po receptih iz sklopa pire iz jajčevca ste najverjetneje opazili, da se v večini pripravlja iz olupljenega.

Jaz osebno pripravljam iz neolupljenega, saj po mojem mnenju daje okus pečene lupine piko na "i". S tem da velja opozorilo, da mora biti lupina dobro zapečena drugače lahko hitro pogreni.

PRIPRAVA V PEČICI 
Jajčevec operete, osušite in narežete na večje kose. Stresete v pekač, začinite (sol, poper, majaron, muškatni orešček, rožmarin) in pokapate z oljčnim oljem. Pečete na 200 stopinj 30 minut. Večkrat premešate.

PRIPRAVA V PONVI
Jajčevec operete, osušite in narežete na večje kose. Stresete v ponev, začinite (sol, poper, majaron, muškatni orešček, rožmarin) in pokapate z oljčnim oljem. Na najvišjem dovodu toplotne energije pražite približno 18 minut. Večkrat premešate.

DOKONČANJE KREMNEGA PIREJA
Pečen oz. pražen jajčevec stresete v skledo. Dodate maslo, smetano za kuhanje in kuhan krompir (na jajčevec srednje velikosti en majhen krompir). S paličnim mešalnikom zmeljete v gladko kremo. Po potrebi solite.

KROMPIR - uporabo le tega priporočam. Večji del jajčevca sestavlja voda in če želite dobiti kremno zmes potreben dodatek za vezavo. Lahko uporabite tudi čičeriko. 
SMETANA ZA KUHANJE - pri pripravi pirejev uporabljam le to, saj jedi dodatno dvigne okus. Pri pripravi pireja jajčevca vsekakor priporočam smetano, saj jajčevec za pripravo potrebuje več maščobe in tudi rezultat bo veliko okusnejši. Saj se z njo dvigne okus.


SERVIRNI NAMIG Če servirate ob pireju nekaj iz sklopa "morje" ali račja prsa se kombinacija odlično ujame s posipom iz karameliziranih oreščkov (izbrane oreščke solite in sladkate - razmerje 1-2, pokapate z vodo, premešate in pečete na 220 stopinj, da karamelizirajo).


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo