#KvikTip Tribarvni burito

 

Sočno in tak okusno!

Tortilje so zelo hvaležen artikel za pripravo hitrih obrokov!

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

 

MLETO MEŠANO MESO

KORENJE

KOLERABA

GOMOLJ ZELENE

ČEBULA

RDEČI FIŽOL

KORUZA

BELO ZELJE

 

 

 

PODROBNOSTI O RECEPTU

 

ČAS PRIPRAVE

25 minut

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA

enostavno

ALERGENI

gluten, laktoza

  

POSTOPEK PRIPRAVE


1. Čebulo, korenje, kolerabo in gomolj zelene očistite, narežete na kose in grobo zmeljete. Stresete v kozico, pokapate z oljčnim oljem in prepražite.

2. Praženi mešanici dodate mleto mešano meso, začinite (sol, tribarvni grobo mleti poper, rdeča paprika, rdeča dimljena paprika, majaron, muškatni orešček, česen granulat) in prepražite (10 minut).

Na tržišču obstaja kopica proizvajalcev mletega mesa. Nekateri nam ponujajo bolj zbitega, a drugi bolj "puhastega". Mogoče ste se že znašli v situaciji, ko ste pripravljali jed iz mletega mesa in imeli na koncu v jedi "kepice" mesa. In kateri je najenostavnejši način, da se jim izognete? Ko stresete meso v kozico, prilijete malo hladne vode in pretlačite z ročno tlačilko, ki se uporablja za krompirjev pire. Pražite toliko časa, da tekočina izhlapi. Večkrat premešate. Nato nadaljujete s pripravo jedi.

3. Praženi mešanici dodate rdeči fižol in koruzo iz konzerve. Pražite 10 minut. Večkrat premešate.

4. Tortiljo na obeh straneh popečete, na sredino položite nadev in zavijete.

5. Na servirnem krožniku naredite posteljico iz belega zelja. Nanj položite tortiljo in prelijete s tremi omakami.

KISLA SMETANA Z BUČNIM OLJEM:  kisli smetani prilijete bučno olje, začinite s soljo in dobro premešate, da se sestavine povežejo.


NAČO SIR:  načo siru dodate malo vroče vode in dobro premešate, da dobite kremno tekočino.


PARADIŽNIKOVA OMAKA:  v kozico stresete pelate iz konzerve in prilijete vodo (konzerva pelatov, konzerva vode)(na tržišču obstaja več vrst pelatov - eni bolj gosti, eni bolj vodeni - goste mešate z vodo 1:1, bolj vodenim dodate manj vode) Dodate koščke korenja, čebule kolerabe ter zelene in začimbe (sol, poper, rjavi sladkor, majaron, muškatni orešček, česen granulat). Ko zavre kuhate 20 minut. Zmeljete s paličnim mešalnikom in zgostite s jedilnim koruznim škrobom raztoljenim v hladni vodi (na konzervo slaba čajna žlica škroba - škrob se doda, da se dobi svilena omaka ter, da ob serviranju tekočina ne odstopi od osnove).Objava komentarja

0 Komentarji