Jabolka z grškim jogurtom

 

Osvežujoče za sladkanje!

Pečena jabolka z grškim jogurtom so okusna ideja za zajtrk ali za popoldansko sladkanje.

Mlačna pečena jabolk so okusna ideja za zajtrk. V servirno skledo natrosite nekaj ovsenih kosmičev in nato na njih položite pečena jabolka z grškim jogurtom. Ko se ohladijo, postanejo nekoliko bolj "kompaktna", jih narežete na poljubne kose in jih servirate kot popoldansko osvežujočo usladico.

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

 

JABOLKA

RJAVI SLADKOR

LIMONINA LUPINA

MLETI MANDLJI

AKACIJEV MED

CIMET

 

GRŠKI JOGURT

PENIČNI ZDROB

700 g

3 zvrhane žlice

1/2 čajne žlice

100 g

4 žlice

1/3 čajne žlice

 

600 g

2 zvrhane žlice

 

 

PODROBNOSTI O RECEPTU

 

KOLIČINA KOT PRILOGA  

4 osebe

ČAS PIPRAVE

5 minut

ČAS PEKE prvič

20 minut

ČAS PEKE drugič

15 minut

TEMPERATURA PRI PEKI

190 stopinj

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA

enostavno

ALERGENI

laktoza, gluten

 

POSTOPEK PRIPRAVE


Jed sem pripravil kot sladico. Rezultat k kateremu sem strmel je, osvežujoče in ne presladko. K kiselkasto osvežujočemu okusu so pripomogla jabolka granny smith, ki jih uporabil. Seveda lahko pri pripravi uporabite tudi svojo najljubšo vrsto jabolk. Količina jabolk v receptu velja za očiščena. 


 1. Jabolka operemo pod hladno tekočo vodo. Narežemo jih na večje krhlje. Odstranimo pečke. Nato jih stresemo v pekač, ki smo ga premazali z maslom in začinimo (rjavi sladkor, cimet, nastrgana limonina lupina, akacijev med, mleti mandlji). Premešamo.

2. Pekač postavimo v ogreto pečico na 190 stopinj za 20 minut.

3. V grški jogurt umešamo pšenični zdrob.

4. Pečena jabolka prelijemo z grškim jogurtom, premešamo in pečemo še 15 minut.


Objava komentarja

0 Komentarji