Tiramisu profiteroli

Hrustljavo kremna sladica za popoln užitek!

Hrustljavo osnovo lahko napolnite s svojo najljubšo kremo.

Prvi kontakt z jedmi so naše 👀 Pri izgledu želel doseči asociacijo oz. efekt #yummy #nomnom . S tem razlogom uporabil zlat in pinki odtenek jedilne barve v spreju. Vsekakor lahko sprej izpustite in potrosite le z mletim sladkorjem ali fino mletim kakavom ali čokolado. Mletemu sladkorju lahko primešate malo mlete kave ali kakav. Če vam te rešitve ne sedejo profiterole oblijete s temno ali belo čokolado.
Del popolnih in okusnih profiterolov je hrustljava osnova z "votlim izgledom". Rezultat ne zahteva kulinaričnih veščin. Potrebna le dobra volja in nekoliko več časa.

ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

 

TESTO

MLEKO

VODA

MASLO

SOL

MOKA, T400

JAJCA

 

NADEV

TIRAMISU PRIPRAVEK 100g

SMETANA ZA KUHANJE

TURŠKA KAVA

KRISTALNI SLADKOR

 

JEDILNA BARVA V SPREJU

 

70 ml

180 ml

110 g

sčep

160 g

4 kom

 

 

Zavitek

270 ml

80 ml

zvrhana žlica

 

 

PODROBNOSTI O RECEPTU

 

KOLIČINA

14 kosov

ČAS PIPRAVE

60 minut

 

ČAS PEKE

12+23 minut

TEMPERATURA PRI PEČENJU

190+150 stopinj

 

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA

enostavno

 

ALERGENI

gluten, laktoza, jajca

 

 

POSTOPEK PRIPRAVE


1. Mleko in vodo vlijemo v kozico. Dodamo maslo in sol. Zavremo in počakamo, da se maslo raztopi.

2. V vrelo tekočino stresemo moko in ob stalnem mešanju kuhamo toliko časa, da se naredi cmok in odstopi od stranic kozice. Odstavimo. Na dotik pokrijemo s folijo za živila. Pustimo, da se na pol ohladi.

3. Kuhanemu testu dodamo jajca. Z električnim mešalnikom na najvišji hitrosti dobro premešamo, da dobimo gladko zmes.

4. Na pekač položimo kos papirja za peko. Zmes za profiterole stresemo v vrečko za brizganje. Nato s presledki nabrizgamo testne kupčke, velikosti oreha. 

5. Nabrizgane kupčke dobro poškropimo z vodo. Pekač postavimo v ogreto pečico na 190 stopinj za 12 minut. Nato temperaturo znižamo na 150 stopinj in sušimo 23 minut. Pečico ugasnemo in počakamo, da se ohladi. Pekač vzamemo s pečice. Hrustljavi oklepi pripravljeni za nadevanje. 

Smetano za kuhanje (delež maščobe najmanj 22%) s sladkorjem stepemo do polovice. Dodamo hladno in precejeno turško kavo in tiramisu pripravek. Dobro premešamo, da se sestavine povežejo in zmes zgosti. Na vrečko za brizganje vstavimo nastavek s špico. Kremo stresemo v vrečko in z njo napolnimo hrustljavo osnovo za profiterole. Polnilo vnašamo na spodnjem delu. Na profiterole nanesemo barvo iz spreja.




Objava komentarja

0 Komentarji