Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Avokadov Mousse

PREDJED Z AVOKADOM: Hitra, preprosta in zelo okusna jed za praznično obloženo mizo...
 

Hitra in okusna hladna predjed iz priljubljenega sadeža!

Kombinacija sestavin, ki ne potrebuje začimb.

Predvsem v tem prazničnem obdobju ljudje brskamo tudi po receptih iz sklopa hladne predjedi. Kremna predjed z avokadom je popolna ideja za uvod v praznično kosilo ali večerjo. 

Pri pripravi avokadovega musa ni potrebe po dodajanju soli. Namreč sir feta doda jedi dovolj veliko stopnjo slanosti. Seveda smo ljudje pri doziranju soli različni in stopnjo slanosti prilagajamo svojemu okusu. Osebno že vrsto let načrtno in postopno zmanjšujem količino soli. Moje prepojene brbončice z močnimi okusi izpred let se z leti navadile na nove bolj naravne okuse brez nepotrebnih dodatkov... 
V domači shrambi tako ni več moč zaslediti raznih dodatkov in ojačevalcev jedi, ki po večini vsebujejo med drugim tudi večje količine soli. Omenjeno situacijo preslikavam tudi v posel. Glede na rezultate in odzive sem na dobri poti. Tako, da v bistvu od vseh možnih pripravkov uporabljam le še temno sojino omako za pravi odtenek jedi. Koncentrat za govejo juho vedno na zalogi, ki pa ga v večini uporabljam za pripravo enolončnic. Občasno se v shrambi da zaslediti le še ostrigina omaka brez glutena, ki je idealna za dvig okusa pri nekaterih jedeh.

Mešanico začimb za solatni preliv uporabil za piko na i. Namreč mešanica vsebuje meni eno najljubših začimb - luštrek.
Kot dodatek priporočam, da servirate kruhov čips. Na trgovski polici izberite svojo najljubšo štručko. Dodaten plus ob serviranju predjedi bo če izberete barvno kot je rdeča ali črna. Štručko narežete na čim tanjše rezine. Nato jih na hitro popečete na vroči ponvi brez dodatka maščobe. Pustite, da se ohladi.



ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

 

AVOKADO

RDEČA PAPRIKA

SIR FETA

SMETANA ZA KUHANJE

ZAČIMBE ZA SOL. PRELIV

 

1 kos

1/5 kosa

2 zvrh. žlice

30 ml

ščep

 

 

PODROBNOSTI O RECEPTU

 

KOLIČINA

4 osebe

ČAS PIPRAVE

3 minute

 

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA

enostavno

 

ALERGENI

laktoza

 

POSTOPEK PRIPRAVE



1. Avokado prepolovimo, odstranimo koščico in izdolbemo meso. Dodamo feto, smetano za kuhanje in solatne začimbe. S paličnim mešalnikom zmeljemo v gladko kremno zmes. 

2. Rdečo papriko narežemo na čim manjše kocke. Nato jih primešamo zmesi. Do serviranja shranimo v hladilnik.


0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo