Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Praznični Bakin`Kruh

BREZGLUTENSKI KRUH:Specite okusen domač kruh, pecivo ali pico, zelo enostavno in hitro. Bodite kreativni pri dovrševanju receptov...

Brezglutenski okusi za praznične dni!

Hitra priprava praznične verzije brezglutenskega kruha je zelo enostavna!

Brezglutenska mešanica BAKIN`MIX za pripravo kruha, peciv in pice mi ravno ob pravem času prišla pod roke. V svoji prehrani vse pogosteje črtam gluten in iščem nadomestke. Že nekajkrat pripravljal kruhovo pecivo iz sklopa #freegluten . Sredi prazničnega decembra ponovno zadišalo po ustvarjanju.

⇛Bakin Mix KRUH&PIZZA je mešanica brez glutena, narejena v nadzorovanih pogojih in je varna izbira za vse, ki uživate hrano brez glutena. Specite okusen domač kruh, pecivo ali pico, zelo enostavno in hitro. Bodite kreativni pri dovrševanju receptov, dodajte kapljico olivnega olja ali nekaj cvetne soli in se prepustite užitku. Brez konzervansov, palmovega olja, glutena, hidrogeniranih maščob, laktoze. Prostor napolnite z omamnimi aromami in se s srcem predajte spominom na svoje otroštvo.

Klasično kvašeno in brezglutensko testo za kruh se razlikuje tako po pripravi kot po strukturi. Priprava #glutenfree testa jaz uvrščam v rubriko malce bolj packasto 😂😉😂. Že pripravljene mešanice v večini večji del sestavlja jedilni koruzni škrob. Testo mora biti obvezno nekoliko bolj mokro oz. po moje packasto. 😉 Omenjena struktura omogoča sočen in okusen izdelek. 

Med prebiranjem proizvajalčevih navodil za pripravo testa so hrčki delali na polno. 🙈🙉🙊 Na koncu so vse predelali in se odločili za spodnjo verzijo. Cilj je bil pripraviti brezglutenski kruh s prazničnim pridihom, katerega lahko kombiniram tako s sladkimi kot slanimi dodatki. Na koncu je del le tega bil "zmazan" brez dodatkov. Tako struktura kot okus sta me resnično prepričala. Na kocu lahko zaključim, da bom sigurno še posegel po BAKIN`MIX pripravku. Kot ljubitelja klasičnega kruha me brezglutenski nadomestek zelo navdušil. Okus od klasike ne odstopa...


ZA PRIPRAVO SE POTREBUJE

 

MEŠANICA BAKIN`MIX

OREHI

ROZINE

JABOLKO

SUHI KVAS

VODA

OLJČNO OLJE

SOL

500 g

100 g

80 g

170 g

14 g

440 ml

10 ml

10 g

 

 

PODROBNOSTI O RECEPTU

 

KOLIČINA

hlebček  - 1.10kg

ČAS PIPRAVE

4 minute

 

ČAS PEKE

38 minut

TEMPERATURA PRI PEČENJU

190 stopinj

 

ZAHTEVNOSTNA STOPNJA

enostavno

 

ALERGENI

oreščki

 

 

POSTOPEK PRIPRAVE

1. V skledo stresemo brezglutensko mešanico za peko kruha. Dodamo grobo zdrobljene orehe, rozine, suhi kvas in sol. Premešamo.

2. Pripravljeni mešanici dodamo neolupljena naribana jabolka, mlačno vodo in oljčno olje. Z leseno žlico dobro premešamo.

DELOVNI NAMIG Lahko si pomagate tudi z električnim mešalnikom.

3. Na pekač položimo kos papirja za peko. Roke si dobro naoljimo z oljčnim oljem in oblikujemo hlebček višine približno 3 centimetre in pol. Oblikovano testo postavimo na pekač. Pokrijemo z večjo skledo in pustimo počivati 60 minut na sobni temperaturi, da naraste za dvakrat.

4. Vzhajan hlebček nekajkrat po površini zarežemo. Pečemo v ogreti pečici na 190 stopinj 38 minut.

OPOMNIK 😛😀 BLAŽ NEBI BIL BLAŽ ČE NEBI MALČEK PROIZVAJALČEVE NAPOTKE NADGRADIL. 🙈🙉🙊Dobro poznam kako se obnaša pečen kruh brez glutena če se ga pripravlja doma. Namreč dokaj hitro se lahko izgubi prožnost in sočnost. Zato sem prilagodil količino kvasa in dodal še vlago v obliki naribanih jabolk. 
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo