Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Ocvrt piščanec

OCVRT PIŠČANEC: moje priporočilo uporaba pekača v kombinaciji s pečico ...


Kako ocvreti piščanca?


Ena od bolj priljubljenih jedi za nedeljsko kosilo je ocvrt piščanec v kombinaciji s praženim krompirjem. Nedeljsko klasiko pripravljamo na različne načine in vsekakor velja "KOLIKOR GOSPODINJ 👩 - GOSPODINJCEV 👨, TOLIKO RECEPTOV 💬".

Že v osnovi imamo različne pristope. Nekateri ga pripravijo brez kosti, nekateri brez kože, a nekateri pustimo tako kosti kot kožo. Kljub mnenju strokovnjakov o koži, jo jaz vedno pustim. Namreč takrat ko si zaželim ocvrtega piščanca, želim komplet. Koža s svojo strukturo in sestavo mesu med cvrtjem doda okus, ki je pika na i.
Žačimbe? Lep del ljudi prisega le na sol. Jaz poleg soli uporabim še mleto rdečo papriko, muškatni orešček, česen granulat in luštrek.

Cvrtje? Obstaja kopica možnosti. Friteza, lonec ali ponev, friteza z vročim zrakom... Osebno vedno cvrem v pečici. Za moj okus z izbranim načinom dobim pravi okus, hrustljavost in vonj z asociacijo "DOMAČNOST".

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo