Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Kremna porova juha z jogurtom in popečenimi kruhki

Topla porova juha z dodatkom jogurta in hrustljavimi kruhki – idealna četrtkova jed na žlico.
0
Topla kremna porova juha z jogurtom in popečenimi kruhki

Četrtek je dan za tolažbo z žlico. Kremna juha iz pora in krompirja, postrežena z žlico jogurta in hrustljavimi kruhki, ti bo dala energijo do večera.

Sestavine

  • 2 pora

  • 1 velik krompir

  • 500 ml zelenjavne osnove

  • 2 žlici jogurta

  • 2 rezini kruha

  • olje 

  • sol, poper - po okusu

Postopek

  1. Por in krompir nareži, duši z dodatkom olja in nato zalij z osnovo (500 ml vode + 1 jušna kocka za zelenjavno bistro juho, lahko dodaš tudi ostanke zelenjave, za polnejši okus - dobro prekuhaš; 15 min)

  2. Kuhaj do mehkega, zmiksaj, začini po okusu.

  3. Dodaj žlico jogurta in popečen kruh.

Dodaj muškatni orešček ali ščepec limonine lupinice za bolj svež okus.

Naslov
5 x 10

+ bonus 1 x 10 = Neobjavljena zbirka iz moje kuhinje, zate...

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo