Četrtek je dan za tolažbo z žlico. Kremna juha iz pora in krompirja, postrežena z žlico jogurta in hrustljavimi kruhki, ti bo dala energijo do večera.
Sestavine
-
2 pora
-
1 velik krompir
-
500 ml zelenjavne osnove
-
2 žlici jogurta
-
2 rezini kruha
-
olje
sol, poper - po okusu
Postopek
-
Por in krompir nareži, duši z dodatkom olja in nato zalij z osnovo (500 ml vode + 1 jušna kocka za zelenjavno bistro juho, lahko dodaš tudi ostanke zelenjave, za polnejši okus - dobro prekuhaš; 15 min)
-
Kuhaj do mehkega, zmiksaj, začini po okusu.
-
Dodaj žlico jogurta in popečen kruh.
Dodaj muškatni orešček ali ščepec limonine lupinice za bolj svež okus.
Ni komentarjev
Objavite komentar