Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Piščančja enolončnica z zelenjavo in rižem

Hitra piščančja enolončnica z zelenjavo in rižem. Okusno kot iz lonca, ki se je kuhal ure.
0
Skleda z gosti piščančjo enolončnico z rižem, korenjem in bučko

Topla žlica s piščancem, rižem in veliko zelenjave – hitro pripravljena, a kot iz lonca, ki se je kuhal ure.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 250 g piščančjih prsi

  • 1 korenček 

  • 1/2 bučke 

  • 1/2 čebule

  • 1 strok česna

  • 70 g riža

  • 500 ml vode 

  • 1 piščančja jušna kocka

  • sol, poper - po okusu  

  • lovorjev list

  • olje

Postopek

  1. Piščanca nareži na kocke in popraži z zelenjavo, narezano na kocke. Dodaj česen in riž.

  2. Zalij z vodo, dodaj jušno kocko, lovor in kuhaj 20 minut, da se vse zmehča.

  3. Po potrebi dolij še malo vode, po okusu začini.

Za bolj poln okus dodaj žlico paradižnikove mezge ali limonin sok.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo