Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Čičerikina enolončnica s špinačo in kokosovim mlekom

Recept za čičerikino enolončnico s špinačo in kokosovim mlekom. Topla, kremasta in polna okusa – popolna jed za petek brez mesa.
0

Popoln zaključek tedna! Ta čičerikina enolončnica s špinačo in kokosovim mlekom je topla, kremasta in noro aromatična. Narejena v eni posodi, brez kompliciranja – zraven pa kos kruha ali skodelica riža in vikend se lahko začne! 😍

Sestavine (za 2-3 osebe)

  • 1 konzerva (400 g) čičerike
  • 1 konzerva (400 g) narezanega paradižnika
  • 400 ml kokosovega mleka
  • 100 g sveže špinače
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 1 kos ingverja (velikosti palca, olupljen in nariban)
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 žlička garam masale
  • 1/4 žličke mlete kumine
  • 1/4 žličke mletega koriandra
  • sol, poper - po okusu
  • priloga: riž ali kruh

Postopek priprave

  1. Priprava osnove: Čebulo in česen drobno sesekljaj. Ingver olupi in naribaj.
  2. Kuhanje: V večjem loncu segrej oljčno olje. Dodaj čebulo in praži, dokler ne postekleni. Dodaj česen, ingver, garam masalo, kumino in koriander. Praži minuto, da zadiši.
  3. Enolončnica: Dodaj narezan paradižnik, kokosovo mleko in odcejeno čičeriko. Zavri, nato zmanjšaj ogenj in kuhaj 15 minut, da se okusi povežejo.
  4. Zaključek: Dodaj špinačo in kuhaj še nekaj minut, dokler ne ovene. Soli in popraj po okusu.
  5. Serviranje: Postrezi v globokih krožnikih, posuj s svežim koriandrom. Zraven se odlično poda riž ali kos svežega kruha.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo