Ko se ti zalušta nekaj posebnega, ampak nimaš časa za cele ceremonije, so nabodala vedno dobra ideja. Malo krompirja, kozice, malo slanine – in čez nekaj minut že nekaj diši, cvrči in kliče: »Postrezi me!«
Tale kombinacija je preprosta, a hkrati prava eksplozija okusov: morska nota kozic, hrustljava slanina, žajbelj za aromo in naš stari dobri krompir, ki še enkrat pokaže, zakaj je vreden svojega praznika. Pečeno v ponvi, brez zapletanja, hitro na krožnik – in še hitreje s krožnika.
Recept je del mojega sklopa KROMPIR – vsak dan ob 17.00 nov krompirjev hit, tokrat pa v morsko obarvani različici. Idealno za večerjo na hitro ali za navdušit goste na vikend žaru.
Naj te kombinacija preseneti – ker je kozica + krompir + slanina + žajbelj + maslo = čista zmaga! 🍤🥔
Sestavine (za 4 porcije)
-
12 majhnih mladih krompirjev
sol in poper po okusu
-
12 očiščenih repkov kozic
-
12 lističev žajblja
-
12 rezin mesnate slanine
-
2 žlici masla
-
6 lesenih nabodal
Postopek
-
Kuhanje krompirja
Krompir z olupkom skuhamo v osoljeni vodi. Nato vodo odlijemo, krompir oplaknemo z mrzlo vodo in ga ohladimo. -
Priprava nabodal
Na vsako nabodalo izmenično natikamo krompir, žajbelj, slanina in krompir. -
Peka
V ponvi segrejemo topljeno maslo in v njem z vseh strani po 8 minut popečemo nabodala. Začinimo jih s soljo in poprom ter ponudimo.
Ni komentarjev
Objavite komentar