Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Nabodala s krompirjem in kozicami

Sočna nabodala s krompirjem, kozicami in slanino, pečena na maslu. Hitra in elegantna jed za poletje, večerjo ali postrežbo na žaru.
0

Ko se ti zalušta nekaj posebnega, ampak nimaš časa za cele ceremonije, so nabodala vedno dobra ideja. Malo krompirja, kozice, malo slanine – in čez nekaj minut že nekaj diši, cvrči in kliče: »Postrezi me!«

Nabodala iz kuhanega krompirja in kozic, ovitih v slanino, z žajbljem, pripravljena na bež krožniku z masleno omako

Tale kombinacija je preprosta, a hkrati prava eksplozija okusov: morska nota kozic, hrustljava slanina, žajbelj za aromo in naš stari dobri krompir, ki še enkrat pokaže, zakaj je vreden svojega praznika. Pečeno v ponvi, brez zapletanja, hitro na krožnik – in še hitreje s krožnika.

Recept je del mojega sklopa KROMPIR – vsak dan ob 17.00 nov krompirjev hit, tokrat pa v morsko obarvani različici. Idealno za večerjo na hitro ali za navdušit goste na vikend žaru.
Naj te kombinacija preseneti – ker je kozica + krompir + slanina + žajbelj + maslo = čista zmaga! 🍤🥔

Sestavine (za 4 porcije)

  • 12 majhnih mladih krompirjev

  • sol in poper po okusu

  • 12 očiščenih repkov kozic

  • 12 lističev žajblja

  • 12 rezin mesnate slanine

  • 2 žlici masla

  • 6 lesenih nabodal

Postopek

  1. Kuhanje krompirja
    Krompir z olupkom skuhamo v osoljeni vodi. Nato vodo odlijemo, krompir oplaknemo z mrzlo vodo in ga ohladimo.

  2. Priprava nabodal
    Na vsako nabodalo izmenično natikamo krompir, žajbelj, slanina in krompir.

  3. Peka
    V ponvi segrejemo topljeno maslo in v njem z vseh strani po 8 minut popečemo nabodala. Začinimo jih s soljo in poprom ter ponudimo.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo