Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Cvetačni riž s kurkumo in grahom

Recept za hitro pripravljeno vegetarijansko jed – cvetačni riž s kurkumo in grahom. Lahka, barvita in okusna priloga ali glavni obrok v eni ponvi.
0

Ko ti zadiši nekaj lahkega, a hkrati polnega barv in okusa, je tale cvetačni riž s kurkumo prava izbira! Vse pripravljeno v eni ponvi, brez dolgih seznamov sestavin, z veliko topline in svežine. Idealen obrok za četrtek – lahkoten, a zadovoljujoč. ✨

Sestavine (za 2 osebi)

  • 1 manjša cvetača (približno 500 g)
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 čebula
  • 2 stroka česna
  • 100 g graha zamrznjenega in kuhanega
  • 1 žlička kurkume v prahu
  • 1/4 žličke kumine v prahu
  • sol, poper - po okusu
  • par vejic svežega koriandra
  • ščepec čilija v prahu

Postopek priprave

  1. Priprava cvetače: Cvetačo operi in nareži na cvetove. V multipraktiku ali blenderju jo zmelji v rižu podobno teksturo. Pazite, da je ne zmeljete preveč.
  2. Priprava osnove: Čebulo in česen drobno sesekljaj.
  3. Kuhanje: V večji ponvi segrej oljčno olje. Dodaj čebulo in praži, dokler ne postekleni. Dodaj česen, kurkumo in kumino. Praži še minuto, da zadiši.
  4. Cvetačni riž: Dodaj zmleto cvetačo in grah. Dobro premešaj in praži 7 minut, dokler se cvetača ne zmehča, a ostane še rahlo hrustljava. Soli in popraj po okusu. Dodaj čili v prahu.
  5. Serviranje: Postrezi takoj, posuj s svežim koriandrom.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo