Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Enolončnica z mletim mesom in fižolom

Enolončnica z mletim mesom in fižolom je hitro in konkretno kosilo iz ene posode – rahlo pikantna, nasitna in odlična tudi naslednji dan.
0
Fotografija tople enolončnice z mletim mesom, fižolom, korenjem in papriko v bogati paradižnikovi omaki, postrežene z rezino kruha.

Petek je idealen dan za nekaj toplega in konkretnega – pa brez kompliciranja! Ta enolončnica z mletim mesom in rdečim fižolom je prava udarna kombinacija – rahlo pikantna, z rahlim “chili” značajem, a še vedno nežna in primerna za vsakogar. Vse pripraviš v eni posodi in je odlična tudi za pogret naslednji dan.

Sestavine (za 3–4 osebe)

  • 300 g mletega govejega mesa 

  • 1 srednje velika čebula

  • 2 stroka česna

  • 1 srednje veliko korenje

  • 1 rdeča paprika

  • 400 g rdečega fižola iz pločevinke (ne odcejen)

  • 400 ml paradižnikovih kock v lastnem soku (1 konzerva)

  • 1 žlica paradižnikovega koncentrata 

  • 1 žlička dimljene mlete rdeče paprike

  • ½ žličke kumine

  • ½ žličke čilijevih kosmičev 

  • sol, poper po okusu

  • 1 žlica olja

Priloga: kos kruha, tortilja ali prepečenec

Postopek priprave

  1. Priprava sestavin
    Čebulo, česen, papriko in korenje nareži.

  2. Praženje mletega mesa
    V večjem loncu segrej olje in dodaj mleto meso. Na srednje močnem ognju ga praži 6 minut, da dobi lepo rjavo barvo in izpari tekočina.

  3. Dodajanje zelenjave
    Ko je meso lepo zapečeno, dodaj nasekljano čebulo, česen ter kocke korenja in paprike. Praži 5 minut, da se zelenjava rahlo zmehča.

  4. Začimbe in omaka
    Dodaj mleto papriko, kumino in čili. Vmešaj konzervo paradižnika in fižola s tekočino in paradižnikov koncentrat. Premešaj.

  5. Kuhanje
    Vse skupaj kuhaj na srednjem ognju 20 minut, občasno premešaj. Če se ti zdi pregosto, dodaj malo vode. Po okusu dosoli in popopraj.

  6. Postrežba
    Ko se okusi lepo povežejo, odstavi z ognja in postrezi s kruhom, popečeno tortiljo ali kar tako – na žlico!

Če želiš jed raztegniti za še en obrok, dodaj pest koruze ali nekaj kuhanega riža proti koncu kuhanja. Za bolj kremasto teksturo lahko del fižola pretlačiš z vilico in vmešaš nazaj v jed.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo