Če si ljubitelj ribjih okusov, bo to kosilo pravi hit. Polpeti iz tune in krompirja so izjemno preproste za pripravo, a hkrati polnega okusa. Sveža tzatziki omaka jih čudovito dopolni – jed, ki zadiši po morju, a je pripravljena v 25 minutah.
Sestavine (za 2 osebi)
Za polpete
-
2 srednje velika krompirja
-
1 konzerva tune v olju (160 g, odcejena)
-
1 jajce
-
2 žlici drobtin + za paniranje
-
1 žlica nasekljanega peteršilja
-
sol in poper po okusu
-
olje za peko
Za tzatziki omako
-
150 g grškega jogurta
-
½ sveže kumare
-
1 strok česna
-
1 žlička oljčnega olja
-
sol, poper, limonin sok po okusu
Postopek priprave
-
Krompir olupi, nareži na kocke in skuhaj v osoljeni vodi do mehkega (12 minut). Dobro odcedi in pretlači v pire.
-
K krompirju dodaj tuno, jajce, drobtine, peteršilj, sol in poper. Dobro premešaj.
-
Iz mase oblikuj polpete in jih po povaljaj v drobtinah za hrustljavo skorjico.
-
Speci jih v ponvi na malo olja.
-
Pripravi tzatziki: kumaro naribaj, rahlo posoli in pusti nekaj minut, da spusti vodo. Ožemi jo in zmešaj z jogurtom, česnom, oljčnim oljem, limoninim sokom, soljo in poprom.
-
Postrezi polpete s tzatziki omako in morda še z listnato solato ali pita kruhom.
Če želiš še bolj svež okus, dodaj v maso za polpete nekaj limonine lupinice ali kapljico gorčice za rahlo pikantnost.
Ni komentarjev
Objavite komentar