Ponedeljek je dan, ko si pogosto želimo nekaj domačega in udobnega, da se lažje spopademo z začetkom tedna. Piščančji trakci v kremni gorčični omaki so hitro pripravljeni, a hkrati polnega okusa. Smetana prinese prijetno mehkobo, gorčica pa doda tisti značilni pikanten poudarek. V kombinaciji z rižem dobimo popoln obrok, ki se ga bodo razveselili prav vsi.
Sestavine (za 2 osebi)
-
250 g piščančjih prsi
-
1 čebula
-
150 ml sladke smetane za kuhanje
-
1 žlica dijonske gorčice
1 čajna žlica polnozrnate gorčice
-
150 g riža
-
2 žlici olja
-
sol, poper po okusu
Postopek
-
Riž skuhajte v osoljeni vodi po navodilih na embalaži in ga odcedite.
-
Piščančje prsi narežite na tanke trakove. Čebulo drobno nasekljajte.
-
V ponvi segrejte olje in na njem prepražite čebulo, da postekleni.
-
Dodajte piščančje trakove in jih pražite 7 minut, da se lepo obarvajo.
-
Vmešajte gorčico, zalijte s smetano, začinite s soljo in poprom ter kuhajte še 5 minut, da se omaka zgosti.
-
Piščančje trakce v omaki postrezite skupaj z rižem.
Za bolj svež okus dodajte ob koncu kuhanja nekaj kapljic limoninega soka ali potresite s svežim peteršiljem.
Ni komentarjev
Objavite komentar