Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Piščančji trakci v kremni gorčični omaki z rižem

Kremasti piščančji trakci z gorčično omako in rižem – hitro, nasitno in popolno kosilo za začetek tedna.

Ponedeljek je dan, ko si pogosto želimo nekaj domačega in udobnega, da se lažje spopademo z začetkom tedna. Piščančji trakci v kremni gorčični omaki so hitro pripravljeni, a hkrati polnega okusa. Smetana prinese prijetno mehkobo, gorčica pa doda tisti značilni pikanten poudarek. V kombinaciji z rižem dobimo popoln obrok, ki se ga bodo razveselili prav vsi.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 250 g piščančjih prsi

  • 1 čebula

  • 150 ml sladke smetane za kuhanje

  • 1 žlica dijonske gorčice

  • 1 čajna žlica polnozrnate gorčice

  • 150 g riža

  • 2 žlici olja

  • sol, poper po okusu

Postopek

  1. Riž skuhajte v osoljeni vodi po navodilih na embalaži in ga odcedite.

  2. Piščančje prsi narežite na tanke trakove. Čebulo drobno nasekljajte.

  3. V ponvi segrejte olje in na njem prepražite čebulo, da postekleni.

  4. Dodajte piščančje trakove in jih pražite 7 minut, da se lepo obarvajo.

  5. Vmešajte gorčico, zalijte s smetano, začinite s soljo in poprom ter kuhajte še 5 minut, da se omaka zgosti.

  6. Piščančje trakce v omaki postrezite skupaj z rižem.

Za bolj svež okus dodajte ob koncu kuhanja nekaj kapljic limoninega soka ali potresite s svežim peteršiljem.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo