Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;
Mehka jabolka, hrustljava skorjica in vonj po cimetu – popolna jesenska sladica iz enega pekača.

Ko ti zadiši po jeseni in toploti domače kuhinje, je tale recept pravi odgovor. Hrustljava skorjica, mehke in dišeče jabolčne rezine, pa še tisti kanček cimeta, ki prostor napolni z nostalgijo. Najboljša stvar? Pripraviš ga brez kompliciranja in skoraj iz enega samega pekača.

Sestavine (za 4 osebe)

  • 5 večjih sočnih jabolk

  • 100 g belega sladkorja

  • 50 g rjavega sladkorja

  • 1 čajna žlička mletega cimeta

  • 50 g masla (sobne temperature)

  • 100 g moke

  • 50 g sesekljanih orehov ali mandljev (po želji)

  • 1 žlica limoninega soka

👉 Za postrežbo: stepena smetana ali kepica vaniljevega sladoleda

Postopek priprave

  1. Pečico ogrej na 180 °C.

  2. Pripravi jabolka: olupi jih, odstrani peščišča in nareži na tanke kolute. Pokapaj jih z limoninim sokom, da ohranijo barvo.

  3. Naredi posip: v skledi zmešaj beli in rjavi sladkor, cimet, moko in nasekljane orehe. Dodaj maslo in ga s prsti vgneti v suhe sestavine, dokler ne nastane drobljiva, peskasta zmes.

  4. Zloži in speci: jabolka razporedi po dnu pekača in jih enakomerno posuj s pripravljeno drobtinasto zmesjo.

  5. Peči 25–30 minut, dokler jabolka ne postanejo mehka, vrhnja plast pa zlatorjava in hrustljava.

💡 Namig: najboljši je še topel – z mehko kupo stepene smetane ali kepico vaniljevega sladoleda se spremeni v sladico, ob kateri bo vsak zahrepenel po še enem grižljaju.

0.0/ 5 (0)
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo