Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Piščančja zrezka v kremni bučni omaki s timijanom in polento

Kremasta bučna omaka, mehka polenta in sočen piščanec – popolno jesensko kosilo v 30 minutah.


Ko se dnevi ohladijo, buča zasije v vsej svoji slavi. Tokrat jo ujameš v svilnato omako, ki objame nežna piščančja zrezka in se čudovito poda k mehki polenti. Udobna, domača in res hitro pripravljena jesenska večerja, ki jo boš z veseljem ponovil.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 2 piščančja zrezka
  • 250 g buče (hokkaido ali maslenka), na kocke
  • 150 ml piščančje jušne osnove (ali voda + jušna kocka)
  • 100 ml sladke smetane
  • 1 manjša čebula
  • 1 strok česna
  • 1 žlička timijana (svež ali suh)
  • 100 g instant polente + 300 ml vode
  • 1 žlica masla
  • olivno olje
  • sol in poper po okusu

Postopek

1. Segrej malo olja v ponvi. Zrezka rahlo posoli in popopraj, nato ju na obeh straneh zlato zapeči ter preloži na krožnik.
2. V isto ponev dodaj nasekljano čebulo in česen, praži 2–3 minute, nato dodaj bučo.
3. Zalij z jušno osnovo in duši približno 10 minut, da se buča zmehča.
4. Zmiksaj v gladko omako, dodaj smetano in timijan ter kuhaj še 2–3 minute.
5. Vrni zrezka v omako, pokrij in kuhaj še 5 minut.
6. Medtem zavri vodo za polento, posoli, vmešaj polento ter mešaj do zgostitve. Vmešaj maslo.
7. Postrezi zrezka z bučno omako na polenti; po želji potresi z bučnimi semeni.

0.0/ 5 (0)
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo