Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Paradižnikova juha s pečeno papriko in baziliko

Paradižnikova juha s pečeno papriko in baziliko je kremasta, aromatična in rahlo dimljena. Popolna praznična juha ali lahek uvod v obrok.

To je preprosta, a izjemno aromatična paradižnikova juha, ki zaradi pečene rdeče paprike dobi globlji, skoraj dimljen okus. Mehka, praznična in polna svežine – odlična kot lahek uvod v bogatejše jedi.

Pečena paprika je tista skrivnost, ki juhi doda globino in polnost okusa. Če želiš še bolj intenzivno različico, lahko dodaš žličko paradižnikovega koncentrata ali pa papriko spečeš neposredno nad plamenom, da dobi rahlo dimljeno aromo.

Sestavine (za 4 osebe)

  • 1 konzerva paradižnikovih kock v lastnem soku (400 g)

  • 2 rdeči papriki

  • 1 srednje velika čebula

  • 2 stroka česna

  • 2 žlici oljčnega olja

  • 500 ml zelenjavne osnove
    (ali voda + jušna kocka)

  • 1 čajna žlička sladkorja

  • sol in poper po okusu

  • 1 žlica masla

  • sveža bazilika za serviranje

Postopek priprave

  1. Papriki razpolovi, odstrani semena, pokapaj z oljčnim oljem in peci 20 minut pri 210 °C, da se robovi rahlo obarvajo.

  2. V kozici segrej oljčno olje in dodaj drobno sesekljano čebulo. Praži 3–4 minute, da postekleni.

  3. Dodaj nasekljan česen in praži še približno 30 sekund.

  4. Vmešaj paradižnik iz konzerve in sladkor ter dobro premešaj.

  5. Pečeni papriki olupi, nareži na trakove in dodaj v kozico.

  6. Prilij zelenjavno osnovo, rahlo posoli in kuhaj 10 minut.

  7. Juho zmiksaj do gladke, kremaste teksture.

  8. Vmešaj maslo ter po okusu dodatno začini s soljo in poprom.

  9. Postrezi vroče, okrašeno z lističi sveže bazilike.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo