Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Sobota je lahko preprosta (tudi če izgleda malo bolj posebna)

Špageti aglio olio s kozicami – sobotno kosilo, ki je preprosto, malo drugačno in dovolj hitro, da ti pusti čas za vse ostalo.

Sobota ima eno zanimivo lastnost: po eni strani imamo več časa, po drugi strani pa si ga pogosto sploh ne želimo zapraviti v kuhinji. Teden je bil dolg, urniki polni, glava utrujena. In če že kuhamo, naj bo to nekaj, kar ima smisel – ne nujno zapleteno, ampak vsaj malo drugačno kot med tednom.

In tukaj špageti aglio olio s kozicami pogosto ostanejo nekje vmes.

Na pogled delujejo kot “nekaj posebnega”. Kozice, testenine, malo morskega pridiha. Marsikdo si misli, da to ni kosilo za domačo soboto, ampak za restavracijo ali večerjo zunaj. Pa ni čisto tako. V resnici gre za eno najbolj preprostih kombinacij, kjer je bistvo ravno v tem, da pustiš sestavinam, da naredijo svoje.

Sobota je idealen dan za takšne jedi. Ne rabiš jih kuhati na uro, ne rabiš natančnega plana, hkrati pa imaš dovolj prostora v glavi, da uživaš v procesu. Česen, olivno olje, testenine, kozice – brez zapletov, brez odvečnih korakov. In rezultat je kosilo, ki deluje skoraj praznično, čeprav si zanj porabil manj časa, kot bi si mislil.

Statistika takšne recepte včasih spregleda, ker niso “tipično sobotni” v klasičnem smislu – žar, pečenke, dolgi projekti. Ampak realnost je, da ravno takšne jedi pogosto pristanejo na mizi, ko si želimo nekaj dobrega, a hkrati nočemo celega dneva podrediti kuhanju.

To kosilo je dokaz, da sobota ne rabi biti spektakel. Dovolj je, da je okusna, sproščena in brez kompliciranja. In da imaš po kosilu še dovolj časa za vse ostalo, kar sobota prinese s sabo.

0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo