SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

Sezona solat je tukaj...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

MARMELADA // DŽEM IZ LUBENICE


Čas priprave:
1,45 h
Zahtevnost:
srednja
Nasvet:
Francozi pripravljajo džeme tako, da najprej pripravijo kuhan sladkor, potem pa v njem skuhajo še sadje. Uporabimo lahko tako beli ali rjavi sladkor. Uporabite tistega, ki ga uporabljate več, ker tudi sladkor da delček okusa.

Sestavine:
1kg rjavega sladkorja
1 kg lubenice - beli del lupine
voda
Priprava:
Ko se posladkamo s sočno hladno lubenico, nam ostane čvrsta lupina. Zakaj nebi uporabili del tega in dobili zelo okusen džem.
Lupini odstranimo zeleni del ter narežemo na kocke. Da poživimo izgled džema, lahko pustimo majhne delčke rdečega mesa, ki se držijo belega dela lupine.
V kozico stresemo sladkor in zalijemo s toliko vode, da voda prekrije sladkor. Sladkor postavimo na štedilnik ter ga kuhamo na srednji temperaturi. Ko opazimo, da se je sladkor začel gostiti dodamo na kocke narezano lupino lubenice ter kuhamo eno uro in pol na srednjem ognju. Med kuhanjem džem večkrat premešamo. Kozice med kuhanjem ne pokrivamo!
Ko je džem kuhan, ga takoj zlijemo v steklene kozarce in hermetično zapremo.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]

Sladko v kozarcu vedno zažge...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]