Okusi za januar.....

[ZDRAVO ZA JANUAR][threecolumns]

110 NAMIGOV : SOLATNI IZBOR

[SOLATA][bleft]

Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][threecolumns]

PIŠČANČJA JUHA


Čas priprave:
30 minut
Zahtevnost:
enostavno
Nasvet:
piščančje meso lahko zamnejamo tudi z govejim ; juha je primerna za dieto in se uvršča v lahko in zdravo prehrano



Sestavine:
0,50 kg piščančja prsa brez kosti in kože
1 kom korenje
1/3 kom rumene kolerabe
1/3 kom gomolj zelene
1 zavojček kalčkov
sol
poper
1 kom jušna kocka - za piščančjo juho
olivno olje
1 liter vode

Predpriprava:
- piščančja prsa operemo pod tekočo vodo, osušimo ter narežemo na tanke rezance
- zelenjavo (korenje, zeleno, kolerabo) očistimo, operemo in narežemo na tanke rezance
389959_Louis Vuitton 300
Priprava:
Narezano piščančje meso na hitro prepražimo (približno 4 minute) na olivnem olju z dodatkom soli in popra. Dodamo zelenjavo in kalčke ter pražimo še približno 4 minute. Zalijemo z vodo, dodamo jušno kocko in počakamo, da juha zavre. Juho pokrijemo s pokrovkoter pustimo, da počasi vre približno dvajset minut.

Obogatimo jo lahko z jušnimi žličniki - eno jajce, 4 žlice moke in malo hladne vode
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


NOR NA PITE: eden mojih najljubših tagov...

[NOR-NA-PITE][threecolumns]

"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]