Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Hruška z gorgonzolo

Popolna kombinacija za hitro in lahko večerjo.
zahtevnost
minut

Kaj se potrebuje za okusno solato?
3 hruške - viljamovka
100 g gorgonzole
3 zvrhane žlice pinjol
sok ene limete
olivno olje
150 g listnate solate (berivka, listi mlade špinače, rukola)
ena čajna žlička masla

PREDPRIPRAVA
- hruške operemo pod hladno tekočo vodo, narežemo na krhlje, odstranimo semena ter popečemo na maslu (4 minute)
- gorgonzolo narežemo na majhne kocke
- pinjole prepražimo (3 minute) na vroči ponvi, brez dodatka maščobe
- ožamemo limeto
- mešanico listnate solate operemo v hladni vodi ter dobro odcedimo


SERVIRANJE

Na servirnem krožniku naredimo posteljico iz listnate solate. Nato jo obložimo s popečenimi krhlji hruške, potrosimo z gorgonzolo in pinjolami ter pokapamo z olivnim oljem in limetinim sokom.
Postopek ponovimo tudi na drugem servirnem krožniku.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]