SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

POČASI A ZANESLJIVO PRIHAJA SEZONA SOLAT...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

Bananina naslada - Nutelina torta po moje

Ko ne pozna okusa nuteline torte? Danes pa pred vami v drugačni obliki, seveda na moj način.
8 oseb
30 minut
Kaj se potrebuje za odlično sladko naslado?
Za biskvit potrebujete:
2 jajci
40 g moke
42 g kristalnega sladkorja
5 cl mleka
49 g čokolade za kuhanje
1/3 čajne žličke pecilnega praška
1 čajna žlička vanilijevega sladkorja

Za kremo potrebujete:
500 g kremnega sira mascarpone
0,25 l sladke smetane
4 zvrhane žlice lešnikovega namaza (nutella)

Ostalo:
5 banan
70 g čokolade za kuhanje
0,10 l sladke smetane
1 žlica ruma
1 žlica kokosove moke



PRIPRAVA
V posodi penasto umešamo dve jajci ter kristalni in vanilijev sladkor . Sestavine mešamo toliko časa (6 min), da narastejo za trikrat.
Nato primešamo mleko ter postopoma umešavamo mešanico moke, pecilnega praška in grobo sesekljane čokolade za kuhanje.
Biskvitno zmes ulijemo v pekač premazan z maslom in po potrebi zmes poravnamo.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 18 minut.

Pečen biskvit pustimo, da se ohladi.
Ohlajen biskvit z rokami zdrobimo v majhne koščke.
V posodo stresemo kremni sir mascarpone, dodamo lešnikov namaz in prilijemo sladko smetano. Nato mešamo z električnim mešalnikom toliko časa, da dobimo gladko in gosto-tekočo zmes.
Štiri banane olupimo in s paličnim mešalnikom zmeljemo v gladko zmes.
SESTAVLJANJE SLADICE V KOZARCU

V kozarce po izboru natrosimo do ene tretjine zdrobljen biskvit. Nato ga pokapamo z mešanico iz sladke smetane, ruma in kokosove moke.
Na zdrobljen biskvit nabrizgamo lešnikovo kremo s kremnim sirom mascarpone.
Čez lešnikovo kremo prelijemo babanino čežano.
Na vrh sladke bananine sestavljanke položimo košček banane, ki ga na koncu prelijemo z eno žličko čokolade, ki smo jo raztopili nad vodno soparo.

Kozarce z bananino kreacijo pred serviranjem shranimo v hladilnik, za eno uro.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]