Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Praznična rezina

Pred nami je najlepši in najbolj nor mesec v letu. V tem časovnem obdobju se pripravljajo med drugim tudi sladice, ki so v zimsko-praznični preobleki.
8 OSEB
50 MINUT
Kaj se potrebuje za popolno rezino?
Za testo:
9 beljakov
200 g kristalnega sladkorja
50 g posušenih brusnic
150 g suhih sliv brez koščic
70 g lešnikov
70 g mandljev
50 g orehovih jederc
60 g rozin
4 žlice ostre moke
Za kremo:
9 rumenjakov
180 g kristalnega sladkorja
200 g masla
1 zavitek vanilijevega sladkorja (8 g)
1/2 čajne žličke naribane limonine lupine
Ostalo:
2 pesti mandljevih lističev



PRIPRAVA - testo
Suho sadje in oreščke grobo sesekljamo. Nato vse skupaj stresemo v posodo in primešamo ostro moko.
Beljake ločimo od rumenjakov. Nato jih stepemo v trd sneg. Stepenim beljakom dodamo kristalni sladkor in s pomočjo električnega mešalnika, na najvišji hitrosti, mešamo 4 minute, da se sneg in sladkor dobro povežeta. 
Mešanici s suhega sadja in oreščkov dodamo polovico beljakovega snega in dobro premešamo. Nato v zmes na rahlo umešamo še preostanek beljakov.
Pekač (klasična velikost za pečico) obložimo s peki papirjem ter nanj stresemo biskvitno zmes. Nato zmes enakomerno razmažemo po celotni površini pekača.

Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 25 minut.
Pečen biskvit pustimo počivati nekaj minut. Nato odstranimo peki papir in ga razrežemo na tri enake dele.
PRIPRAVA - krema

Na štedilnik postavimo kozico z vodo in počakamo, da zavre.
Rumenjake ter kristalni in vanilijev sladkor stresemo v posodo.
Nad vodno soparo stepamo rumenjake in sladkor toliko časa (5 minut), da se zmes zgosti in naraste za trikrat.
Rumenjakovo kremo pustimo, da se ohladi.

V drugi posodi penasto umešamo maslo, ki je bilo nekaj časa na sobni temperaturi.
Penastemu maslu dodamo naribano limonino lupino in postopoma umešavamo rumenjakovo kremo. Na najvišji hitrosti, s pomočjo električnega mešalnika, mešamo toliko časa, da se sestavine dobro premešajo.
SESTAVLJANJE REZINE
Na delovno površino položimo prvi kos biskvita ter ga enakomerno zamažemo z eno tretjino kreme. Nato prekrijemo z drugim kosom biskvita, zamažemo z drugo tretjino kreme in pokrijemo s tretjim kosom biskvita. Vse skupaj zamažemo s preostankom kreme.
Na koncu rezino potrosimo z lističi mandljev.

Pripravljeno rezino pred serviranjem shranimo za eno uro v hladilnik.
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2024. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo