Pred nami je najlepši in najbolj nor mesec v letu. V tem časovnem obdobju se pripravljajo med drugim tudi sladice, ki so v zimsko-praznični preobleki.
8 OSEB |
50 MINUT |
Za testo:
9 beljakov
200 g kristalnega sladkorja
50 g posušenih brusnic
150 g suhih sliv brez koščic
70 g lešnikov
70 g mandljev
50 g orehovih jederc
60 g rozin
4 žlice ostre moke
Za kremo:
9 rumenjakov
180 g kristalnega sladkorja
200 g masla
1 zavitek vanilijevega sladkorja (8 g)
1/2 čajne žličke naribane limonine lupine
Ostalo:
2 pesti mandljevih lističev
PRIPRAVA - testo
Suho sadje in oreščke grobo sesekljamo. Nato vse skupaj stresemo v posodo in primešamo ostro moko.Beljake ločimo od rumenjakov. Nato jih stepemo v trd sneg. Stepenim beljakom dodamo kristalni sladkor in s pomočjo električnega mešalnika, na najvišji hitrosti, mešamo 4 minute, da se sneg in sladkor dobro povežeta.
Mešanici s suhega sadja in oreščkov dodamo polovico beljakovega snega in dobro premešamo. Nato v zmes na rahlo umešamo še preostanek beljakov.
Pekač (klasična velikost za pečico) obložimo s peki papirjem ter nanj stresemo biskvitno zmes. Nato zmes enakomerno razmažemo po celotni površini pekača.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 25 minut.
Pečen biskvit pustimo počivati nekaj minut. Nato odstranimo peki papir in ga razrežemo na tri enake dele.
PRIPRAVA - krema
Na štedilnik postavimo kozico z vodo in počakamo, da zavre.
Rumenjake ter kristalni in vanilijev sladkor stresemo v posodo.
Nad vodno soparo stepamo rumenjake in sladkor toliko časa (5 minut), da se zmes zgosti in naraste za trikrat.
Rumenjakovo kremo pustimo, da se ohladi.
V drugi posodi penasto umešamo maslo, ki je bilo nekaj časa na sobni temperaturi.
Penastemu maslu dodamo naribano limonino lupino in postopoma umešavamo rumenjakovo kremo. Na najvišji hitrosti, s pomočjo električnega mešalnika, mešamo toliko časa, da se sestavine dobro premešajo.
SESTAVLJANJE REZINE
Na delovno površino položimo prvi kos biskvita ter ga enakomerno zamažemo z eno tretjino kreme. Nato prekrijemo z drugim kosom biskvita, zamažemo z drugo tretjino kreme in pokrijemo s tretjim kosom biskvita. Vse skupaj zamažemo s preostankom kreme.Na koncu rezino potrosimo z lističi mandljev.
Pripravljeno rezino pred serviranjem shranimo za eno uro v hladilnik.
Ni komentarjev
Objavite komentar