SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

POČASI A ZANESLJIVO PRIHAJA SEZONA SOLAT...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

Klapavice v pečici

Priprava školjk je preprosta, a okus je popolna popestritev večernega druženja.


4 osebe
40 minut
Kaj se potrebuje za pripravo slastnih školjk iz pečice?
1250 g klapavic
2 večje čebule
1 večja paprika
1 srednje velik por
1 šopek svežega peteršilja
2 vejice rožmarina
1 konzerva paradižnikovih koščkov v lastnem soku (400 g)
5 strokov česna
40 g parmezana
100 ml belega vina
100 ml vode
50 ml olivnega olja
1/2 čajne žličke soli
1/4 čajne žličke tribarvnega grobo mletega popra
2 limone


PREDPRIPRAVA
- klapavice, s pomočjo gobice za pomivanje posode, zdrgnemo in splaknemo pod tekočo hladno vodo
- čebulo očistimo in grobo sesekljamo
- papriko očistimo, operemo in narežemo na majhne kocke
- por narežemo na srednje debele kolobarje, operemo v hladni vodi in dobro odcedimo
- peteršilj grobo sesekljamo
- česen očistimo in grobo sesekljamo

PRIPRAVA
Pripravljeno zelenjavo (čebula, por, paprika) stresemo v kozico in pokapamo z olivnim oljem. Pražimo toliko časa, da por in čebula oveni.
Praženi mešanici dodamo klapavice, peteršilj, česen, rožmarin, sol in poper. Pražimo pet minut. Prelijemo z vodo, vinom in koščki paradižnika v lastnem soku. Premešamo in dobro prekuhamo (5 minut).

Potrosimo z nastrganim parmezanom in postavimo v pečico ogreto na 200°C, za 20 minut.
Pečene klapavice pustimo nekaj minut, nato jih serviramo s krhlji limone.






Ob klapavicah iz pečice sem serviral listnato solato iz rukole, mlade špinače, kreše in listov rdeče pese. Ni pa manjkal, niti domači beli kruh s semeni, ki se odlično dopolnjuje z slastno omako.
HITRA IN PREPROSTA PRIPRAVA OKUSNEGA KRUHA S SEMENI
V skledo stresete 500 g bele moke (tip 500). Dodate 120 g mešanih semen (sončnična in bučna, pinjole, sezam), en zavitek suhega kvasa (7 g), eno čajno žličko pecilnega praška, eno čajno žličko sladkorja, eno žlico soli. Prelijete s 500 ml mlačne vode in 50 ml olivnega olja. S pomočjo lesene žlice dobro premešate (5 min), pokrijete s kuhinjsko krpo in pustite počivati 25 minut. Zmes za kruh stresete v pekač, ki ste ga premazali z margarino in posuli s sezamovi semeni. Po potrebi poravnate, postavite v ogreto pečico na 185°C, za 55 minut.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]