Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Mariniran brokoli z ajdovo kašo

Naš prehranjevalne navade se prilagajajo letnim časom, a lahka in okusna solata z brokolijem je prav primerna za sončne dni.
2 osebe
15 minut
Kaj se potrebuje za okusno solato?
400 g brokolija
1 šop divjih špargljev
1 manjša čebula
2 stroka česna
100 g rukole
4 žlice ajdove kaše
3 žlice rozin
3 žlice mandljevih lističev
2 žlici olivnega olja
100 ml vinskega kisa
100 ml vode
60 ml balzamičnega kisa
sok ene limete


PREDPRIPRAVA
- brokoli razcvetkamo, operemo pod tekočo vodo in dobro odcedimo
- šparglje operemo pod tekočo vodo, očistimo in narežemo na manjše koščke
- čebulo očistimo in narežemo na manjše kocke
- rukolo operemo v hladni vodi in dobro odcedimo
- česen olupimo in grobo sesekljamo
PRIPRAVA
Čebulo in šparglje stresemo v kozico ter pokapamo z olivnim oljem. Pražimo toliko časa, da čebula postekleni. Dodamo brokoli in česen ter pražimo še 4 minute. Zalijemo z vinskim kisom in vodo. Nato dodamo še rozine in mandlje, začinimo s soljo ter pokrito dušimo 8 minut. 
Dušeno mešanico ohladimo.
V osoljeni vodi skuhamo ajdovo kašo (6 minut).

Kuhano kašo splaknemo s hladno vodo.
SERVIRANJE

Rukolo razdelimo na dva servirna krožnika. Pokapamo z balzamičnim kisom in sokom limete. Nato potrosimo z mariniranim brokolijem in ajdovo kašo.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]