SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

Sezona solat je tukaj...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

Rižota iz ajdove kaše

Okusna rižota iz ajdove kaše je popolna in zdrava ideja za hitri obrok, ki jo lahko postrežete za kosilo, večerjo ali predjed.
4-5 oseb
35 minut
Kaj se potrebuje za okusno rižotko, za kosilo ali večerjo?
60 g čebule
150 g rumene kolerabe
250 g rumenega korenja
200 g gomolja zelene
80 g rdečega korenja
250 g ajdove kaše
90 g črne redkve
150 g mladega sira
kalčke rukole
začimbe (koščki suhega ingverja, tribarvni grobo mleti poper, sol, muškatni orešček, zelišča za solatni preliv, česen)
20 ml olivnega olja
2 l vode


PREDPRIPRAVA

Kalčke rukole lahko na zelo enostaven način vzgojite kar doma.
Tri žlice semen stresete v nizko posodo. Nato jih dobro poškropite z vodo.
Semena dvakrat na dan (zjutraj in zvečer) poškropite z vodo. Pripravljeni za uporabo že v 4-5 dneh.

Semena najdete v vseh bolje založenih trgovinah s semeni.

Zelenjavo (čebula, korenje, koleraba, gomolj zelene) očistite in narežete na manjše koščke.

Črno redkev očistite, narežete na tanke rezine in položite v hladno vodo.

PRIPRAVA AJDOVE RIŽOTE
V kozico stresete pripravljeno zelenjavo (korenje, čebula, koleraba, gomolj zelene), pokapate z olivnim oljem in pražite 6 minut.
Praženo zelenjavo zalijete z vodo in začinite (1 čajna žlička suhih koščkov ingverja, 1/4 čajne žličke muškatnega oreščka, 1 zvrhana žlica suhih zelišč za solatni preliv, 2 stroka grobo sesekljanega česna, 1 čajna žlička soli, 1/4 čajne žličke grobo mletega tribarvnega popra).

Ko tekočina zavre, zmanjšate dovod toplotne energije in kuhate 15 minut.
V zelenjavno osnovo stresete ajdovo kašo. Ko tekočina zavre, kuhate 7 minut.
Kuhano rižoto pustite stati 5 minut. Nato jo servirate.

SERVIRANJE

Na krožnik položite rižoto. Nato vrh obložite s koščkom mladega sira, rezinami črne redkve in kalčki rukole.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]

Sladko v kozarcu vedno zažge...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]