Okusi za januar.....

[ZDRAVO ZA JANUAR][threecolumns]

110 NAMIGOV : SOLATNI IZBOR

[SOLATA][bleft]

Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][threecolumns]

Večerni prigrizek

Preprosta in okusna ideja za večerni prigrizek ob vinu ali pivu.
4 osebe
 40 minut
Kaj se potrebuje za preprost in slasten večerni prigrizek?
1 zavitek sveže valjanega listnatega testa (275 g)
200 g svinjskega stegna
en kos podolgovate kumare
eno rumeno papriko
ena manjša čebula
en paradižnik
eno pest svežih zelišč (zelena in rdeča bazilika, peteršilj)
tri žlice sezamovih semen
40 g naribanega parmezana
sol 
tribarvni grobo mleti poper
balzamično omako >>> RECEPT


PREDPRIPRAVA
Listnato testo razvijete in s pomočjo vilice nekajkrat prebodete.
- svinjsko meso narežete na majhne kocke
Svinjsko meso lahko nadomestite s puranom, piščancem, tuno ali pa uporabite le zelenjavo.
- kumaro operete in narežete na majhne kocke
- papriko očistite, operete in narežete na majhne kocke
- čebulo očistite in grobo sesekljate
- paradižnik operete in narežete na majhne kocke
SESTAVLJANJE IN PEKA
Testo položite na pekač, ki ste ga prekrili s peki papirjem.
Testo, enakomerno po celotni površini, potrosite z narezanim mesom, kumaro, papriko, čebulo in paradižnikom. Nato potrosite še s parmezanom, sezamom ter začinite s soljo in poprom.

Pekač položite v ogreto pečico na 185°C, za 32 minut.
Večerni prigrizek pustite nekaj minut, da se umiri. Nato narežete na poljubne kose, potrosite z listi svežih zelišč in pokapate z balzamično omako.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


NOR NA PITE: eden mojih najljubših tagov...

[NOR-NA-PITE][threecolumns]

"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]