Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Kokosova pita

Kaj se potrebuje za okusno pito?
KRHKO TESTO
350 g moke, tip 500
200 g margarine za peko
1/3 čajne žličke soli
40 ml hladne vode (4 žlice)
NADEV
1 kozarec kokosovih kock v kompotu (500 g)
1 konzerva kokosovega mleka (400 ml)
3 zvrhane žlice jedilnega koruznega škroba (gustin)
2 žlici vanilijeve arome
OSTALO
3 žlice kristalnega sladkorja
3 žlice kosove moke
margario za mazanje pekača


PRIPRAVA


V skledo stresemo moko. Dodamo sol, koščke margarine in vodo. S pomočjo dlani pregnetemo in zmešamo v testno kepo.

Krhko testo zavijemo v PVC folijo in postavimo za pol ure v hladilnik.


Testo razvaljamo na debelino pol centimetra. Nato s testom obložimo pekač (premera 25 cm, višine 3 cm), ki smo ga premazali z margarino in potrosili s kristalnim sladkorjem.
Testo s pomočjo vilic, po dnu, nekaj krat prebodemo. Nato ga prekrijemo s PVC folijo in odprtino zapolnimo z lečo (uporabite lahko tudi čičeriko, fižol ali riž)

Pekač postavimo za 35 minut v pečico, ogreto na 185 °C.  
Pečeni podlogi za pito odstranimo lečo s PVC folijo. Nato podlogo odstranimo iz pekača.
Preostanku testa primešamo kokosovo moko in razvaljamo, na debelino pol centimetra. Potrosimo s kristalnim sladkorjem.

Postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 8 minut.
Ko se kos testa ohladi, ga s pomočjo rok zdrobimo.
V kozico nalijemo kokosovo mleko in kokos kocke s tekočino. Ko zmes zavre, prilijemo jedilni škrob, ki smo ga raztopili v nekaj žlicah hladne vode. Ob stalnem mešanju, kuhamo 3 minute.

Kuhanemu nadevu primešamo vanilijevo aromo.
Kokosov nadev stresemo v podlogo za pito in po potrebi poravnamo.

Pito postavimo za dve uri in pol ali čez noč v hladilnik.
Tik pred serviranjem pito potrosimo z zdrobljenim krhkim testom, ki smo mu primešali kokosovo moko in potrosili s kristalnim sladkorjem.

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]