Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Kitajska juha s piščancem

Okusna juha s piščancem, z azijskim pridihom na moj način.


Kaj se potrebuje za okusno juho?

6 piščančjih perutničk
3 stebla stebelne zelene z listi
2 srednje velika korenja
2 čajne žlički sušene limonine trave
2 čajne žlički suhega ingverja v koščkih
4 storže mlade koruze
60 ml temne sojine omake
2 zvrhani žlici jedilnega koruznega škroba (gustin)
1 ščepec mlete kumine
sol
olivno olje



PRIPRAVA

Piščančje perutničke operemo pod hladno tekočo vodo in dobro odcedimo.
Nato jih stresemo v posodo, prelijemo s sojino omako, začinimo z mleto kumino, dvema ščepcema soli in premešamo.

Pustimo marinirati, 20 minut.
Korenje očistimo, operemo in s pomočjo noža za lupljenje krompirja, narežemo na tanke rezine.

Stebelno zeleno z listi operemo pod tekočo vodo. Osušimo.

Nekaj listov odtrgamo in shranimo za konec. Ostalo narežemo na manjše koščke.
V vročo kozico stresemo pripravljeno korenje in pokapamo z olivnim oljem. Na hitro prepražimo (2 minute).

Dodamo narezano stebelno zeleno, piščančje perutničke z marinado in zalijemo z 900 ml hladne vode.
Dodamo limonino travo in ingver. Premešamo.

Ko tekočina zavre, kuhamo 15 minut.

Nato dodamo jedilni koruzni škrob, ki smo ga raztopili v nekaj žlicah hladne vode.

Kuhamo še 3 minute.

Juho po potrebi še dosolimo.
Pred serviranjem juhi dodamo liste stebelne zelenjave in storže mlade koruze, ki smo jih narezali na tanke kolobarje.
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]