Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Borovničeva pita na palčki

Okusna in hrustljava ideja za sladico, na palčki oz. cake pops!
KAJ POTREBUJETE ZA PRIPRAVO HRUSTLJAVE SLADICE NA PALČKI?
TESTO
150 g moke tip 500
100 g masla
20 g mletih mandljev
60 g kristalnega sladkorja
1 ščepec soli
1 čajna žlička pecilnega praška
2 žlici hladne vode
NADEV
100 g borovnic
2 marakuje
7 listov sveže mete
1 žlica kisle smetane
3 žlice mletih mandljev
1 zavitek vanilijevega sladkorja
2 žlici javorjevga sirupa
OSTALO

eno jajce, mleti mandlji za posip, lesene palčke za ražnjiče


POSTOPEK PRIPRAVE testo
V posodo stresemo moko. Dodamo sol, pecilni prašek, sladkor in mandlje. Premešamo. Nato dodamo še maslo, ki je bilo nekaj časa na sobni temperaturi. Na hitro premešamo. Stresemo na pomokano delovno površino, pokapamo z vodo in dobro pregnetemo. Testo zavijemo v PVC folijo in ga shranimo v hladilnik, za 30 minut.
POSTOPEK PRIPRAVE nadev
Borovnice operemo pod tekočo vodo. Dobro odcedimo. Nato jih z vilico pretlačimo. Dodamo marakujo, na rezance narezano meto, kislo smetano, javorjev sirup, vanilijev sladkor in mlete mandlje. Dobro premešamo.
Pri nadevu se ponuja kopica rešitev. Jaz sem uporabil zgornje sestavine, ki se odlično ujemajo, vendar lahko uporabite tudi kakšen drug nadev. Pripravite lahko jabolčni, skutin, orehov ali makov nadev...
 POSTOPEK PRIPRAVE sladice na palčki
Krhko testo razvaljamo na debelino 4 milimetre. Z razvaljanega testa izrežemo kroge, premera 6 centimetrov. Ostanke testa ponovno pregnetemo, razvaljamo in izrežemo kroge.
Na izrezan krog (do polovice) postavimo leseno palčko in jo nežno pritisnemo. Na sredino položimo eno čajno žličko nadeva. Pokrijemo z drugim kosom izrezanega testa. Zunanji rob kroga s prsti nežno pritisnemo. Pripravljeno palčko preložimo na pekač. Postopek ponavljamo toliko časa, da porabimo vse izrezane kroge.
Testo premažemo z razžvrkljanim jajcem in potrosimo z mletimi mandlji. Pekač postavimo v ogreto pečico na 180 °C, za 20 minut.
Pečene palčke pustimo na pekaču, da se dobro ohladijo.
Sladico pred serviranjem dobro ohladite, saj se vam bodo drugače v "stoječem položaju" lomile!
Sladice na palčki lahko servirate v kozarcu, zapičite jih v gobo za cvetlični aranžma, ki ste jo napojjili z vodo in zavili v alu folijo...
Print Friendly and PDF
-->
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo