Če želiš začeti teden s čim enostavnim, je poleg polnega okusa, ta piščanec prava rešitev. Sočna mesna rezina na hitro popečena, nato obogatena s paradižnikovo-oljčnim pestom in postrežena s testeninami – čista zmaga.
Sestavine (za 2 osebi)
-
2 piščančja fileja (350 g)
-
180 g testenin (penne, fusilli)
-
3 žlice paradižnikovo-oljčnega pesta
-
2 žlici olivnega olja
-
sol, poper po okusu
30 g naribanega parmezana
listi sveže bazilike
Postopek
-
Testenine skuhaj v osoljeni vodi po navodilih na embalaži.
-
Piščanca začini s soljo in poprom ter ga na ponvi z oljem na hitro speci (približno 5 minut na stran). Nareži na rezine.
-
Testeninam dodaj pesto in žlico ali dve vode od testenin, premešaj.
-
Testenine stresi na servirni krožnik, obloži z rezinami pečenega piščanca, potrosi s parmezanom in listi sveže bazilike.
Dodaj sveže nariban parmezan in nekaj listov bazilike – bo izgledalo in dišalo kot v restavraciji.

KROMPIRJEV KRUH
Krompir da testu neverjetno mehkobo, ajdova moka pa tisto rahlo zemeljsko noto, ki jo ne pozabiš...
Poglej, če ti sede 🧐
Ni komentarjev
Objavite komentar