Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Piščanec s paradižnikovo-oljčnim pestom in testeninami

Hitro kosilo: piščanec s paradižnikovo-oljčnim pestom in testeninami, polno okusa v manj kot 30 minutah.

Če želiš začeti teden s čim enostavnim, je poleg polnega okusa, ta piščanec prava rešitev. Sočna mesna rezina na hitro popečena, nato obogatena s paradižnikovo-oljčnim pestom in postrežena s testeninami – čista zmaga.

Sestavine (za 2 osebi)

  • 2 piščančja fileja (350 g)

  • 180 g testenin (penne, fusilli)

  • 3 žlice paradižnikovo-oljčnega pesta

  • 2 žlici olivnega olja

  • sol, poper po okusu

  • 30 g naribanega parmezana

  • listi sveže bazilike

Postopek

  1. Testenine skuhaj v osoljeni vodi po navodilih na embalaži.

  2. Piščanca začini s soljo in poprom ter ga na ponvi z oljem na hitro speci (približno 5 minut na stran). Nareži na rezine.

  3. Testeninam dodaj pesto in žlico ali dve vode od testenin, premešaj.

  4. Testenine stresi na servirni krožnik, obloži z rezinami pečenega piščanca, potrosi s parmezanom in listi sveže bazilike.

  5. 0.0/ 5 (0)

Dodaj sveže nariban parmezan in nekaj listov bazilike – bo izgledalo in dišalo kot v restavraciji.

krompirjev kruh
KROMPIRJEV KRUH

Krompir da testu neverjetno mehkobo, ajdova moka pa tisto rahlo zemeljsko noto, ki jo ne pozabiš...

Poglej, če ti sede 🧐
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

GLAVNA JED, SLADICA, NOVIČKE
Copyright © Blaž Kuha 2025. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo