Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Pita s kvinojo

Ste vedeli, da je kvinoja sorodnica pese in špinače. Kvinoja se uvršča v skupino žit, čeprav ni. Uporabljate jo lahko kot ajdovo kašo.

KAJ POTREBUJETE ZA OKUSNO PITO S KVINOJO?
1 čebula
250 g mešanega mletega mesa
1 srednje veliko korenje
250 g kvinoje
1 pest rukole
1 zvrhana žlica tartufate
30 g nastrganega parmezana
2 topljena sira trikot
2 stroka česna
olivno olje
maslo za mazanje
ZAČIMBE: sol, tribarvni grobo mleti poper, sladka rdeča paprika


POSTOPEK PRIPRAVE
Kvinojo operemo pod hladno tekočo vodo. Nato jo stresemo v kozico, prelijemo s 500 ml hladne vode in začinimo z ¼ čajne žličke soli. Ko voda zavre, kuhamo 12 minut.
Kuhano kvinojo odcedimo in oplaknemo s hladno vodo.
V kozico stresemo na kocke narezano čebulo, nastrgano korenje in mleto meso. Pokapamo z olivnim oljem in pražimo 8 minut. Praženo mešanico začinimo s soljo, poprom in grobo sesekljanim česnom. Ko česen zadiši, prelijemo s 60 ml vode in na hitro pokuhamo (1 minuta).
Praženi mešanici dodamo kvinojo, parmezan, tartufato in grobo zrezano rukolo, ki smo jo pred tem oprali in dobro osušili. Premešamo.
Zmes stresemo v pekač, ki smo ga premazali z maslom. Poravnamo. Na pito položimo dva kosa topljenega sira, ki ju potrosimo z rdečo papriko.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 190°C, za 20 minut.
Pečeno pito pustimo nekaj minuti stati, da se umiri.
Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]