Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Zelenjavna čabata

Najverjetneje se kdaj vprašate kako porabiti star kruh. Pred vami je ena hrustljava in okusna ideja...

KAJ POTREBUJETE ZA PRIPRAVO HITREGA PRIGRIZKA, KI GA LAHKO SERVIRATE TUDI ZA ZAJTRK?
1 čabata 300 g
½ podolgovate rdeče paprike
¼ podolgovate gladke kumare
1 čebula z zelenjem
30 g parmezana
2 stroka česna
4 vejice luštreka
sol, tribarvni grobo mleti poper
olivno olje


KAKO PRIPRAVITI HRUSTLJAV ZAJTRK?
Zgornji del čabate odrežemo (od pol do enega centimetra). Nato izdolbemo sredico, ki jo s pomočjo roke razdrobimo. "Pokrov" čabate narežemo na majhne kocke. 
Za pripravo recepta lahko uporabite tudi kruh, žemljo, kajzerico...
 Zelenjavo (kumara, čebula, paprika) očistimooperemo pod tekočo vodo, osušimo ter narežemo na manjše kocke. Pripravljeno zelenjavo stresemo v vročo ponev, pokapamo z olivnim oljem in pražimo 4 minute. Dodamo grobo sesekljan česen ter začinimo s soljo in poprom. Premešamo.
Za nadev lahko uporabite tudi šunko in sir, samo različne kocke sira, zelenjavo po lastnem izboru, skuto...
 Zdrobljeni sredici dodamo praženo zelenjavo, polovico nastrganega parmezana in grobo zrezan luštrek. Premešamo.
Z nadevom napolnimo čabato.
Nadev prekrijemo z narezanimi kockami čabate. Potrosimo s preostankom parmezana.
Nadevano čabato postavimo na pekač ter ga položimo v ogreto pečico, na 200°C. Pečemo 12 minut. 
Nadevano čabato lahko servirate za zajtrk, prigrizek ob pivu, ideja za piknik ali pa jo odnesete s sabo v službo ali šolo za malico.

Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]