Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Bananin kruh

Recept za pripravo okusnega bananinega kruha s hruškami, ki si ga lahko privoščite za zajtrk, malico ali večerjo.
KAJ SE POTREBUJE ZA PRIPRAVO OKUSNEGA ZAJTRKA?
 350 g bele moke tip 500
2 čajni žlički pecilnega praška
¼ čajne žličke soli
200 g masla
160 g rjavega sladkorja
2 jajci
5 banan
1 zavitek vanilijevega sladkorja 8 g
4 hruške


POSTOPEK PRIPRAVE…
V posodo stresemo rjavi sladkor in maslo, ki je bilo nekaj časa na sobni temperaturi. S pomočjo električnega mešalnika zmešamo v penasto zmes. Dodamo pretlačene banane, vanilijev sladkor sol in jajci. Dobro premešamo.
"Mokremu delu" dodamo moko, v katero smo vmešali pecilni prašek. Premešamo.
Hruške operemo, narežemo na štiri dele in odstranimo semena. Pekač premažemo z maslom. Pripravljene hruške stresemo v pekač.
Čez hruške prelijemo bananino zmes. Pekač rahlo stresemo, da se zmes poravna in poveže s hruškami.
Pekač postavimo v ogreto pečico na 175 °C, za 65 minut. Bananin kruh stresemo na leseno desko in počakamo, da se ohladi.
Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]