Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Marelična pita z mocarelo, baziliko in čokolado

Kombinacija čokolade, naravne kislosti marelic in slanosti mocarele ponuja popoln in osvežujoč okus za poletne dni. A listi sveže bazilike vse skupaj lepo zaključijo.
0
Kombinacija okusov, ki bo s svojo svežino očarala.
Kombinacija čokolade, naravne kislosti marelic in slanosti mocarele ponuja popoln in osvežujoč okus za poletne dni. A listi sveže bazilike vse skupaj lepo zaključijo.


Za pito … 1 zavitek sveže valjanega listnatega testa 275 g
70 g mlečne čokolade z mletimi lešniki
125 g sira mozzarella v kroglicah
1 slaba pest listov sveže bazilike
400 g marelic
Ostalo… 100 g kisle smetane
50 g mlečne čokolade z mletimi lešniki
1 slaba pest listov sveže bazilike


Listnato testo razvijemo (peki papir, v katerega je zavit, ga pustimo). Na robovih naredimo zareze, dolžine 5 centimetrov (zarežete od zunanjega kota proti notranjosti - sredini).

Čokolado narežemo na tanke palčke. Nato, jih položimo po zunanjem robu listnatega testa, zaporedoma.

Zunanje robove zavijemo, dvakrat, da dobimo obliko svaljka nadevanega s čokolado.

Konice "svaljkov" stisnemo, da se med seboj zlepijo in dobimo zaključeno enoto v obliki pravokotnika z robom.
Marelice operemo, osušimo, prepolovimo in odstranimo koščice. Polovičke položimo po notranjem delu pravokotnika, od roba do roba, eno poleg druge, tako da zunanji deli marelic gledajo navzgor. Pito obložimo s kroglicami mozzarelle in potrosimo z listi sveže bazilike. Pito s peki papirjem preložimo na pekač. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185°C, za 30 minut.
Kislo smetano zmešamo, da postane kremasta.  Na marelični piti naredimo kupčke kisle smetane in potrosimo z listi sveže bazilike in grobo sesekljano čokolado.

Print Friendly and PDF
-->
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo