Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Pšenica po kranjsko

Preprost in zelo okusen recept za kosilo ali večerjo, ki se bo prilegel tudi v poletnih dneh.
350 g pšenice enozrnice
1 kranjska klobasa
1 rdeča podolgovata rdeča paprika
1 čebula
1/3 podolgovate gladke kumare
1 paradižnik
3 stroke česna
par vejic luštreka
sol
tribarvni grobo mleti poper
olivno olje




Zelenjavo (paprika, čebula, paradižnik, kumara) operemo, očistimo in narežemo na kocke. 

Kranjsko klobaso narežemo na tanke kolute. 

Česen očistimo in ga z luštrekom grobo zrežemo.

Vse stresemo v kozico, pokapamo z olivnim oljem in pražimo sedem minut. Nato zalijemo s 60 ml vode, začinimo po okusu s poprom in soljo ter pokuhamo.
Praženi mešanici dodamo pšenico enozrnico, ki smo jo kuhali 45 minut v osoljeni vodi. Premešamo in dušimo 3 minute.

Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]