SLASTNI PREDLOGI IZ ŽIT!

[ŽITO][threecolumns]

POČASI A ZANESLJIVO PRIHAJA SEZONA SOLAT...

[SOLATA][bleft]

Kaj vse si lahko pripravite za malico TO GO...

[TO GO][threecolumns]

Polnozrnata čebulna pita s krompirjem

Namig za zelo okusno brezmesno kosilo ali večerjo, v kombinaciji iz polnozrnatega vlečenega testa, krompirja in čebule.
900 g krompirja
350 g čebule
60 g korenja
1 šop luštreka
6 strokov česna
30 g naribanega parmezana
1 zavitek sveže valjanega polnozrnatega vlečenega testa 500 g
100 ml olivnega olja
sol
tribarvni grobo mleti poper
¼ čajne žličke muškatnega oreščka




Krompir olupimo, operemo in naribamo. Začinimo z muškatnim oreščkom ter soljo in poprom, po okusu. Premešamo. Čebulo olupimo in narežemo na majhne kocke. Korenje očistimo in naribamo. Česen olupimo in grobo sesekljamo. Luštrek grobo zrežemo.
Liste vlečenega testa položimo na delovno površino. Razporedimo jih v dve vrste (dve vrste, po tri kose), tako, da se robovi prekrivajo in dobimo obliko pravokotnika. Polnozrnato vlečeno testo potrosimo s krompirjem, čebulo, korenjem, česnom, luštrekom in parmezanom. Zavijemo v zavitek, a nato zavijemo v obliko polža.
Zvitek v obliki polža položimo v pekač, premera 26 centimetrov. Olivnemu olju primešamo 100 ml vode ter s polovico mešanice premažemo čebulno pito s krompirjem. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 30 minut. Nato, premažemo še s preostankom mešanice ter pečemo še 25 minut.
Pečeno pito pustimo nekaj minut v pekaču, da se umiri. Nato jo razrežemo in serviramo.
NAMIG… Ob piti servirajte kislo smetano in zeleno listnato solato, po lastnem izboru.
Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj ve je že moja malenkost pripravila za NeDelo - Odprta Kuhinja?

[ODPRTA KUHINJA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]