Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Avokadov narastek

Okusen namig za zdrav zajtrk, a jed z avokadom lahko servirate tudi kot lahko večerjo...
4 jajca
2 avokada
2 žlici kaper
150 g mehkega sira iz slanice
20 ml olivnega olja
par vejic svežih zelišč origano luštrek bazilika



Avokado prepolovimo, odstranimo koščico in izdolbemo meso. Meso avokada s pomočjo vilice pretlačimo.
Pretlačenemu avokadu dodamo jajca, grobo zrezana mešana zelišča, olivno olje in mehki sir, ki smo ga razdrobili. S pomočjo kuhinjske metlice dobro premešamo. Zmes nalijemo v keramični pekač in potrosimo s kaprami.
Pri sestavljanju in testiranju recepture sem v eni od verzij uporabil tudi sol. Vendar sem se na koncu odločil za verzijo brez soli. Saj že sir iz slanice in kapre dajejo okusni jedi določeno stopnjo slanosti, ki je po moji oceni dovolj visoka...
 Pekač postavimo v ogreto pečico na 190 °C, za 18 minut.

Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]