Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

File lososa z avokadom

Zdrav obrok, ki si ga boste z veseljem privoščili! Zaradi številnih pozitivnih učinkov na naše telo, se bi moral losos najti večkrat na našem jedilniku... Če ne veste, kako ga pripraviti, vam ponujamo okusen recept.
2 fileja lososa po 200 g
200 g pora
140 g šampinjonov
2 avokada
2 limone
par vejic luštreka
olivno olje
sol
tribarvni grobo mleti poper
en ščepec muškatnega oreščka



Por narežemo na tanke kolobarje, operemo v tekoči vodi ter dobro odcedimo. Šampinjone očistimo in narežemo na srednje debele lističe. 
Por in šampinjone stresemo v vročo ponev, pokapamo z olivnim oljem ter začinimo z muškatnim oreščkom in po okusu, s soljo in poprom. Pražimo toliko časa, da por oveni. Praženo mešanico stresemo v dve porcijski ognjevarni posodi. Poravnamo.
Filejema lososa odstranimo kožo, začinimo s soljo in poprom ter položimo na posteljico iz pora in šampinjonov.
Losos spada med mastne, a zelo zdrave ribe. Vsebuje veliko omega 3 maščobnih kislin. 
Ribja fileja obložimo z listi luštreka. Avokada prepolovimo, odstranimo koščici in s pomočjo jedilne žlice izdolbemo. Na vsak file položimo po dve polovici avokada in pokapamo z limoninim sokom (en file - sok polovice limone).
Pekača postavimo v ogreto pečico na 190 °C, za 20 minut. Pred serviranjem pokapamo z limoninim sokom (en file - sok polovice limone).
Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]