Okusi za lahko.....

[ZDRAVO ZA JANUAR][threecolumns]

110 NAMIGOV : SOLATNI IZBOR

[SOLATA][bleft]

Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][threecolumns]

Zdrav fruštek

Zajtrk je najpomembnejši obrok v dnevu! Kombinacija sadja, muslija brez glutena in doma pripravljene sojine skute z okusom vanilije bo očarala še tako zahtevne jedce.
1 l bio sojinega napitka z okusom vanilije Biotrend
40 ml alkoholnega kisa 9 % kislost
2 ščepca soli
1 kivi
1 banana
1 nektarina
200 g muslija brez glutena 
par listov sveže meteSojin napitek nalijemo v kozico in zavremo. V drugo kozico nalijemo alkoholni kis in vodo ter zavremo.  Vrel sojin napitek prelijemo v stekleno ognjevarno posodo. Prilijemo vrelo mešanico kisa in vode ter dobro premešamo. Pustimo stati 5 minute. Nato primešamo sol, pokrijemo in pustimo stati 2 ure.
Sesirjen sojin napitek precedimo skozi cedilo, obložen z bombažno krpo. Večkrat premešamo, da odvečna tekočina odteče. Krpo zavijemo v »culo« in ob tem močno stiskamo, da odstranimo čim več tekočine. »Culo« postavimo v hladilnik, za dve ure. Nato »culo« razpremo in odstranimo sojino skuto. Skuto shranimo v pokrit steklen kozarec. Do uporabe shranimo v hladilnik.
Doma pripravljena sojina skuta je popolna ideja za zajtrk, uporabite jo lahko kot osnovo za namaze, pripravo različnih sladic, slanih jedi…
Sojina skuta je primerna za vegane in laktozno intolerantne osebe.
Sadje očistimo in narežemo na manjše kocke. Nato ga stresemo v posodo za serviranje. Dodamo musli brez glutena, domačo sojino skuto iz napitka Biotrend ter potrosimo z grobo zrezanimi listi sveže mete.

Resnično okusen musli, ki vsebuje ovs, rozine, jabolka, lešnike, marelice, dateljne, brusnice in mandlje je v kombinaciji s svežim sadjem in doma pripravljeno skuto iz sojinega napitka z okusom vanilije Biotrend je popolna in zdrava ideja za začetek dneva.
Ob koncu še pohvala, da gre tudi trgovec Lidl Slovenija s trendi naprej in skrbi za zdravo prehrano potrošnikov...oglasno sporočilo
Print Friendly and PDF
-->
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


NOR NA PITE: eden mojih najljubših tagov...

[NOR-NA-PITE][threecolumns]

"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]