Slider

script type='text/javascript'>var postcount = 11;

Lignji v polnozrnati košarici

RECEPTI LIGNJI / KALAMARI - Okusen in preprost obrok, ki ga pripravimo 1, 2, 3.
Okusen in preprost obrok, ki ga pripravimo 1, 2, 3. 


sestavine
1 koromač cca 210 g
1 manjša čebula
3 stroke česna
1 list polnozrnatega sveže valjanega vlečenega testa cca 120 g
500 g očiščenih lignjev
1 limeta
20 ml belega vina
¼ čajne žličke posušenega rožmarina
½ čajne žličke soli
¼ čajne žličke grobo mletega tribarvnega popra
olivno olje
Slastne košarice lahko postrežete kot glavno jed ali predjed. Količine v recepturi, za predjed, zadostujejo za 4 osebe.
Lignje operemo, dobro odcedimo in narežemo na kolobarje. Lovke pustimo cele. Koromač, česen in čebulo očistimo ter narežemo na tanke lističe. 
Lignje stresemo v vročo kozico, pokapamo z olivnim oljem in na hitro prepražimo (2 min). Dodamo koromač, čebulo, česen ter pražimo 7 minut. Tik pred koncem dodamo belo vino. Kozico odstavimo, dodamo začimbe (sol, poper, rožmarin) in ⅓ čajne žličke naribane limetine lupine ter premešamo.
Lignji že po svoji sestavi vsebujejo veliko vode, zato jih vedno solite ob koncu priprave. Namreč, sol še dodatno pospeši izločanje vode...
List polnozrnatega testa razrežemo na 12 enakih delov. Štiri "udrtine" na pekaču za mafine premažemo z olivnim oljem. 
Na "udrtino" položimo kos testa in s prsti, na sredini, pritisnemo, da se testo pogrezne v "udrtino". Nato, postopek ponovimo v isti "udrtini" še z dvema kosoma testa.

Postopek polaganja v "udrtino" ponovimo še v tri. 




Na trgovskih policah lahko zasledite polnozrnato vlečeno testo v pakiranju od 350 g pa vse do 500 g. Vsebujejo tudi različno količino listov, od 4 do 6. Za pripravo tega recepta sem uporabil 500 g pakiranje s petimi listi. Preostanek pa uporabil za sirov zavitek...
Pripravljene košarice iz polnozrnatega vlečenega testa nadevamo z lignji in obložimo z rezinami limete. Pekač postavimo v ogreto pečico na 185 °C, za 18 minut.
Ob okusnih košaricah z lignji servirajte mešano listnato solato (berivka mix, rukola, mlada špinača) začinjeno z olivnim oljem in limetinim sokom ter z naribanim parmezanom.




Če želite servirati košarice kot predjed, vam predlagam, da jih servirate na posteljici iz mlade špinače ali rukole. Začinite z olivnim oljem, balzamičnim kisom in lističi parmezana.

***
0

Ni komentarjev

Objavite komentar

both, mystorymag

NE SPREGLEJ

AVOKADO, ZDRAVO, BREZ GLUTENA
Copyright © Blaž Kuha 2023. Vse pravice pridržane.
izdelal by templateszoo