SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Rižotka s piščancem in koromačem

Preprosti okusi, ki se odlično ujamejo!


sestavine
1 koromač
1 čebula
1 jajčevec
5 strokov česna
500 g piščančjih peruti zgornji del
400 g riža
1 kocka piščančjega koncentrata za juho
¼ čajne žličke muškatnega oreščka
¼ čajne žličke tribarvnega grobo mletega popra
¾ čajne žličke soli
olivno olje
Zelenjavo operemo pod tekočo vodo, očistimo in narežemo (koromač - srednje debele rezine ; čebula in jajčevec - majhne kocke).
Piščančje peruti (zgornji del) stresemo v vročo kozico, pokapamo z olivnim oljem in pražimo toliko časa, da dobijo zlato-rjavo skorjo. Dodamo čebulo, koromač in jajčevec ter pražimo 10 minut.
Praženi mešanici dodamo riž, začimbe (sol, poper, muškatni orešček) in grobo zrezan česen. Pražimo toliko časa, da riž postekleni.
Zalijemo z 800 ml vode in dodamo jušno kocko. Ko zavre, zmanjšamo dovod toplotne energije na minimum in pokrito kuhamo 25 minut.

K rižotki se odlično poda rdeča pesa v solati. Vsekakor pa lahko piščančje peruti nadomestite s kakim drugim kosom piščanca, uporabite pa lahko tudi purana, tuno...

Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]