Čas za ajmoht (juha, mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

Sezona buč ponuja kopico "futer" rešitev...

[BUČA][threecolumns]

ZBRANO PO SKLOPIH....

[A][bleft]

Avokado z banano v kozarcu

Avokado, banana in grški jogurt je popolna kombinacija, za užitke brez slabe vesti, za kateri koli čas v dnevu ali letu!


sestavine
2 zrela avokada 
2 banane
400 g grškega jogurta
1 zavitek riževih vafljev s temno čokolado brez glutena
sok ene limone 
KORISTEN NAMIG! Če pripravljate recepturo v kateri se avokado »miksa« ter pripravljate kremo, namaz oz. podobno, obvezno uporabite zrelega! V nasprotnem primeru, ne boste dobili kremaste in gladke zmesi, a brbončice bodo zasledile grenek priokus…



Avokada prepolovimo, odstranimo koščici in izdolbemo meso. Dodamo na manjše koščke narezani banani in limonin sok. S paličnim mešalnikom zmeljemo v kremasto zmes. Grški jogurt v lončku premešamo, da dobimo gladko zmes.
V kozarce polagamo izmenično avokadovo kremo in grški jogurt. Postavimo v hladilnik, da se dobro ohladi.
Pred serviranjem okrasimo z riževimi vaflji, ki smo jih narezali na poljubne kose.



Osvežujoč in dobro ohlajen kozarec uvrščam med zdrave sladice! 👌 Najverjetneje se najde tudi kdo, ki mu to ne deluje kot sladica, a tem predlagam, da dodajo še ovsene kosmiče in imajo popoln zajtrk... 😋
***
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


"vklopi" kulinarično domišljio in jo spravi v kozarec...

[SLADKI KOZAREC][threecolumns]

"IN" V VSEH LETNIH ČASIH...

[B-BURGER][twocolumns]

Tahitro...

[DO 15 MIN][bleft]