SVET BARV: IZ KOLEKCIJE B-BURGER...

[B-BURGER][threecolumns]

Čas za ajmoht (mineštra, lonec, enolončnica)...

[ENOLONČNICA][bleft]

V/do 15-ih minutah...

[POLETNA VEČERJA][threecolumns]

Krhki flancati

Klasika za "pusta hrusta", a z malo iznajdljivosti lahko pripravite pustne palčke!


sestavin
180 g ostre moke
50 g kristalnega sladkorja
1 zvrhana žlica kisle smetane
3 rumenjake
1 ščepec soli
½ čajne žličke limonine lupine
mleti sladkor za posip
ŠE DRUGA IZPELJANKA – PUSTNE PALČKE…
marelična marmelada, lešnikov namaz
Vse sestavine stresemo v skledo in premešamo, da dobimo testno gmoto. Nato, stresemo na pomokano površino ter z močnimi pritiski pregnetemo (8 min). Testo zavijemo v PVC folijo in postavimo za eno uro v hladilnik.
Testo za krhke flancate razvaljamo na debelino noževe konice. Razrežemo na kose, poljubne oblike in velikosti. Na vsakem kosu naredimo po dve ali tri zareze.
Flancate med cvrtjem v vročem olju obračamo in cvremo toliko časa, da dobimo zlato rjavo barvo (3 min). Cvrtje polagamo na kos papirnate brisače, da vpije odvečno maščobo. Pred serviranjem potrosimo z mletim sladkorjem.
PUSTNE PALČKE
Razvaljano testo razrežemo na pravokotnike, 10*4cm. Po sredini nabrizgamo marmelado ali lešnikov namaz, prepognemo in zunanje robove močno pritisnemo, da se testo sprime. Cvre se približno pol minute dalj, kot flancati.

***
Objavljeni komentarji
  • Blogger Komentar preko Bloggerja
  • Facebook Komentar preko Facebooka
  • Disqus Komentar preko Disqusa

Ni komentarjev :


Kaj vse gre lahko v kozarec...

[KOZAREC][twocolumns]

Brez čokolade ne gre... :-)

[ČOKOLADA][twocolumns]

Dan ima 24 ur, teden sedem dni, a zna biti "prklemansk" pestro... :-)

[BLAŽ-MY STORY][bleft]