Krhki flancati

Klasika za "pusta hrusta", a z malo iznajdljivosti lahko pripravite pustne palčke!


sestavin
180 g ostre moke
50 g kristalnega sladkorja
1 zvrhana žlica kisle smetane
3 rumenjake
1 ščepec soli
½ čajne žličke limonine lupine
mleti sladkor za posip
ŠE DRUGA IZPELJANKA – PUSTNE PALČKE…
marelična marmelada, lešnikov namaz
Vse sestavine stresemo v skledo in premešamo, da dobimo testno gmoto. Nato, stresemo na pomokano površino ter z močnimi pritiski pregnetemo (8 min). Testo zavijemo v PVC folijo in postavimo za eno uro v hladilnik.
Testo za krhke flancate razvaljamo na debelino noževe konice. Razrežemo na kose, poljubne oblike in velikosti. Na vsakem kosu naredimo po dve ali tri zareze.
Flancate med cvrtjem v vročem olju obračamo in cvremo toliko časa, da dobimo zlato rjavo barvo (3 min). Cvrtje polagamo na kos papirnate brisače, da vpije odvečno maščobo. Pred serviranjem potrosimo z mletim sladkorjem.
PUSTNE PALČKE
Razvaljano testo razrežemo na pravokotnike, 10*4cm. Po sredini nabrizgamo marmelado ali lešnikov namaz, prepognemo in zunanje robove močno pritisnemo, da se testo sprime. Cvre se približno pol minute dalj, kot flancati.

***

Objavite komentar

Copyright © BLAŽ KUHA - kuharski blog . Designed by OddThemes & SEO Wordpress Themes 2018